İzmir seçim sonuçları 2018 | Milletvekili seçimleri İzmir oy oranları

İzmir seçim sonuçları 2018 | Milletvekili seçimleri İzmir oy oranları

İzmir seçim sonuçları ve oy oranları 24 Haziran akşamı sandıklar sayılmaya başladığı anda sitemizde olacak. İzmir'de oy kullanan yaklaşık 2 milyon 700 bin seçmen sandıktan hangi sonucun çıkacağını merakla bekliyor. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP ve diğer partilerin milletvekili dağılımını, detaylı seçim sonuçlarını ve oy oranlarını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde CHP yüzde 46,8 oy, AK Parti ise yüzde 31 oy almıştı.

Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan 24 Haziran seçimlerinde, İzmir'den hangi sonuçların çıkacağı heyecanla bekleniyor. İzmir'de oy kullanacak yaklaşık 2 milyon 700 bin seçmen, partilerin kaç milletvekili çıkardığını, oy oranlarını ve ilçelerdeki dağılımları merak ediyor. CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de 24 Haziran akşamı hangi sonuçların çıkacağını sayfamızdan anlık olarak görebilirsiniz. Seçim 2018'de ilk kez uygulanacak olan seçim ittifakı sisteminde AK Parti-MHP ile Cumhur ittifakı olarak birleşirken, CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ise Millet İttifakı olarak birleşme yoluna gitti. Vatandaşların ilk kez bu şekilde yapacağı oylama sonucunun ne olacağı ise 24 Haziran akşamı belli olacak. Son genel seçimlerde (1 Kasım 2015) CHP % 46,8 oy oranına ulaşırken, AK Parti % 31 oy almıştı. İzmir seçim sonuçlarını, son dakika haberlerini ve anlık oyları karar.com'dan takip edebilirsiniz.

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI

İzmir seçim sonuçlarına odaklanmış durumda. 24 Haziran Pazar günü İzmir'den ilk oylar gelmeye başladığı anda Karar.com'dan sizlere aktaracağız. İzmir'den son dakika gelişmelerini ve anlık oy oranları takibini sayfamızdan yapabilirsiniz. 

18-06/18/zmir.jpg

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

İzmir seçim sonuçları, diğer illerdeki gibi merakla beklense de, bölgede CHP'nin her seçimde öne çıktığı bilinen bir gerçek. Ancak 24 Haziran seçimlerinde, seçim ittifakı uygulamasının ilk kez yapılacağından ve partilerin birleşmesinden dolayı 2018 seçimlerinde oy oranlarında farklılıklar olabilir. 

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %26,21 , Cumhuriyet Halk Partisi %45,41 , Milliyetçi Hareket Partisi %13,71 ve Halkların Demokratik Partisi %10,32 oy oranları ile İzmir ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. Bu duruma baklıldığında 24 Haziran seçimlerinde de benzer bir tablo ortaya çıkması muhtemel.

18-06/18/zmir-1529311603.jpg

İZMİR MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

İzmir'de 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde CHP 14, AK Parti 8, MHP 2 ve HDP 2 milletvekili çıkarmıştı. 

AK Parti: Binali Yıldırım, Fatma Seniha Nükhet Hotar, İbrahim Mustafa Turhan, Mahmut Atilla, Kaya Hüseyin Kocabıyık, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli.

CHP: Necip Kalkan, Zeynep Altıok, Selin Sayek Böke, Musa Çam, Kemal Kılıçdaroğlu, Zekeriya Temizel, Ahmet Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Mustafa Ali Balbay, Aytun Çıray, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan.

HDP: Ertuğrul Kürkcü, Müslüm Doğan,

MHP: Oktay Vural, Ahmet Kenan Tanrıkulu.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

İZMİR AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İZMİR BİRİNCİ BÖLGE

Binali Yıldırım
Mahmut Atilla Kaya
Ceyda Bölünmez Çankırı
Cemal Bekle
Bilal Doğan
Emre Cemil Ayvalı
Temel Yıldırım
Ahmet Gürhan
Gözde Keskin
Fatih Reha Yavuzer Kam
Koray Battal
Muhabbet Güneri
Ahmet Uğur Baran
Halil Cüneyt Açıl

İZMİR İKİNCİ BÖLGE

Hamza Dağ
Fehmi Alpay Özalan
Necip Nasır
Yaşar Kırkpınar
Melek Eroğlu
Necip Fazıl Kurt
Adil Yüksel
Erdem Öksüz
Gerçek Tekin
Musa Çevik
Saliha Bozkurt
Ahmet Numan Arıcı
Fatma Nur Gündüzpolat
Ender Doğan

İZMİR CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İZMİR 1.BÖLGE

Ahmet Tuncay Özkan
Murat Bakan
Özcan Purçu
Kani Beko
Mehmet Ali Çelebi
Tacettin Bayır
Ednan Arslan
Sefer İpekli
Kazım Umdular
Nilay Kökkılınç
Ezgi Deniz Deniz Urunga
Devrim Barış Çelik
Zekiye Seda Sönmez
Şener Akdemir

İZMİR 2. BÖLGE

Kemal Kılıçdaroğlu
Selin Sayek Böke
Kamil Okyay Sındır
Atila Sertel
Sevda Erdan Kılıç
Mahir Polat
Bedri Serter
İdris Yavuzyılmaz
Ali Engin
Salih Özçifçi
Mehmet Birlik
Onur Kadir Eryüce
Hatice Zeybek
Ebru Okay

İZMİR MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İzmir 1. Bölge

Hasan Kalyoncu
Selahatti̇n Şahi̇n
Ci̇han Aslan
Bi̇lgehan Ağbaba
Sali̇m Arduçlu
Hasan Zerek
Ahmet Çoşar
Sali̇ha Gülce Gökçe
Erol Eroğlu
Günay Kambak
Fulya Güzelocak
Gökhan Çeli̇k
Recep Ali̇ Coşkun
Süleyman Sari

İzmir 2. Bölge

Tamer Osmanağaoğlu
Abdulkadi̇r Bektaş
Yalçin Koçyi̇ği̇t
Murat Koç
Ebubeki̇r Siddik Korkmaz
Recep Akan
Ceyhun Kinli
Bariş Ati̇lla
Cumhur Bulut
Taşkin Işik
Mustafa Çi̇ntaş
Recep Onur Uzun
Fati̇h Yağmur
Fati̇h Arslan

İZMİR İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Dursun Müsavat Dervişoğlu
Yıldırım Ulupınar
Mehmet Tezkan
Çiğdem Özer
Osman Ertürk Özel
Osman Varol
Bülent Kırılmaz
Serap Özöktem
Ülkü Doğan
Hüseyin Hakan Işık
Burcu Bostancıoğlu
İbrahim Dönertaş
Kadir Gürel
Gizem Albaş Aytun Çıray
Mustafa Kerpişci
Şengül Hablemitoğlu
Hüsmen Kırkpınar
Behice Yıldız Ünsal
Metin Dökmeciler
Anıl Selek
Nadir Gergin
İlker Gül
Salih Atakan Duran
Hayrı Köseoğlu
Ülkü Doğan
Murat Cem Özdemir
Pelin Yetkin Yazıcı

İZMİR SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Zekeri̇ye Hazirbulan
Ozan Gani̇üsmen
Turhan Tutumlu
Mümi̇n Baştürk
Selçuk Kavuşan
Suna Canitez
Uğur Türker
Hamza Demi̇r
İbrahi̇m Demi̇r
Beki̇r Çalişkan
Hali̇l Yalçinkaya
Kasim Ocak
Furkan Turgut
Mehmet Emi̇n Altinbaş

İKİNCİ BÖLGE

Şerafetti̇n Kiliç
Ceren Kara
Vedat Kolukisa
Mesut Dağ
Zeki̇ Kaya
Mehmet Emre Bozaba
Ali̇ Çakir
Şahap Bozkurt
Muhsi̇n Gi̇rcude
Servet Yildiz
Sümeyye Orhan
Mahmut Dost
Erdem Yilmaz
İsmet Topal

İZMİR İLÇE İLÇE SEÇİM SONUÇLARI 2018

İzmir geneli, 1. ve 2. bölge seçim sonuçlarını 24 Haziran akşamı karar.com'dan takip edebilirsiniz. İzmir'in 30 ilçesindeki seçim sonuçlarını anlık olarak aşağıdaki linklerden öğrenebilirsiniz.

Aliağa seçim sonuçları
Balçova seçim sonuçları
Bayındır seçim sonuçları
Bayraklı seçim sonuçları
Bergama seçim sonuçları
Beydağ seçim sonuçları
Bornova seçim sonuçları
Buca seçim sonuçları
Çeşme seçim sonuçları
Çiğli seçim sonuçları
Dikili seçim sonuçları
Foça seçim sonuçları
Gaziemir seçim sonuçları
Güzelbahçe seçim sonuçları
Karabağlar seçim sonuçları
Karaburun seçim sonuçları
Karşıyaka seçim sonuçları
Kemalpaşa seçim sonuçları
Kınık seçim sonuçları
Kiraz seçim sonuçları
Konak seçim sonuçları
Menderes seçim sonuçları
Menemen seçim sonuçları
Narlıdere seçim sonuçları
Ödemiş seçim sonuçları
Seferihisar seçim sonuçları
Selçuk seçim sonuçları
Tire seçim sonuçları
Torbalı seçim sonuçları
Urla seçim sonuçları

24 HAZİRAN OY VERME İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için saat 08.00'da başlayan oy verme işlemlerinin 17.00'da tamamlandığı ve oy sayımlarının başladığı bildirildi.

İZMİR'DE BELEDİYE BAŞKANLARI OYLARINI KULLANDI

Tüm yurtta saat 08.00 itibariyle Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerinde oy kullanma işlemi başlarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları da oylarını kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Urla 80. Yıl Gazi Ortaokulunda kullandı. Eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte sandık başına giden Başkan Kocaoğlu, 1005 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Başkan Kocaoğlu, oy verme işlemi için tek kabin bulunması nedeniyle diğer seçmenlerle birlikte uzun süre sıra bekledi.
Başkan Aziz Kocaoğlu oy verme işlemini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, “Geleceğimizi oyluyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. Umuyorum iyi bir sonuç alınır” derken, Dr. Türkegül Kocaoğlu ise “Ben de oyumu ülkemde ve tüm coğrafyadaki önce çocuklar ve tüm insanlık adına barış, huzur ve refah getirmesi dileğiyle kullandım. Yaşamım boyunca en çok heyecan duyduğum bir seçim bu. Umarım sonuçlar çok güzel olur” şeklinde konuştu.

Akpınar eşi ile birlikte oy kullandı: Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, oyunu Şemikler İlkokulunda, eşi Zehra Akpınar ile birlikte kullandı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Akpınar, Karşıyakalı seçmenler ve çocuklar ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
Başkan Akpınar, “Bugün Türkiye’de yeni bir sürecin başladığı gündür. Demokrasinin, adaletin, huzurun ve toplumsal barışın kazanacağı bir seçim olmasını diliyorum” dedi.

Piriştina, “Aydınlık geleceğe uyanalım”: Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da sabah saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gitti. Oyunu, Buca Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde 1428 numaralı sandıkta eşi Ahu Piriştina ile birlikte kullanan Başkan Piriştina, seçimlerin ülkenin birlik, beraberlik, huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak şekilde neticelenmesini dilerken, “25 Haziran’da aydınlık bir geleceğe uyanalım” mesajını verdi.

Pekdaş, oyunu babasıyla kullandı: Konak Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesinde 1098 numaralı sandıkta oyunu veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, oy kullanmaya babası Halil Altay ile birlikte gitti. Seçimin Türkiye için aydınlık yarınların habercisi olmasını dileyen Pekdaş, “24 Haziran Türkiye için demokrasinin yeniden güçleneceği, yeni bir dönemin başlayacağı, değişimin yaşanacağı gün olsun” dedi. Başkan Pekdaş, okuldan ayrılmadan önce sandık kurulunda yer alan görevlilerle de sohbet ederek, onlara iyi çalışmalar diledi.

Demirağ, sandığa eşi ve kızıyla geldi: Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise vatandaşlık görevini yapmak üzere sandığa eşi Derya Demirağ ve kızı Gülin Demirağ ile birlikte geldi. Başkan Demirağ, oyunu Foça Bedia Midilli İlkokulunda 1034 numaralı sandıkta kullandı.

OY KULLANMAYA TEKERLEKLİ SANDALYESİYLE GELDİ

İzmir'in Karabağlar ilçesi Eski İzmir semtinde bulunan Naci Şensoy Anadolu Lisesi'nde oy kullanacaklar, sandık başlarına geldi. Tekerlekli sandalyesiyle oy kullanmaya gelen Sami Gürgen (94), oyunun ülkesi için hayırlı olmasını dileyerek, "Allah'tan iyilik istiyorum. 3 oğlum, 6 torunum var. 1968'de bu mahalleye Konya'dan göç ettim. O zaman kimsecikler yoktu. Bu mahalleye ilk yerleşenlerden biriyim. Bu seçim inşallah ülkemiz için hayırlı olur" dedi.

MUHTARLIKTAN KAĞIT GELMESİNE RAĞMEN OY KULLANAMADI

27 Haziran 2000 tarihinde dünyaya gelen Çağla Boyder ise ailesiyle birlikte geldiği okulda oy kullanamamanın üzüntüsünü yaşadı. Boyder, "Annem ve babam ile birlikte seçmen kağıdımı muhtarlıktan aldım; ama sandık başındaki memur, 18 yaşını doldurmadığım için oy kullanamayacağımı söyledi. O zaman muhtarlık niye bana bu kağıdı verdi, anlamadık. 3 gün sonra doğum günüm. 3 gün farkla kaçırdım. Bu durumda bir sonraki seçimde bu hakkımı kullanacağım" diye konuştu. 

İZMİR COĞRAFİ KONUMU VE ÖZELLİKLERİ

Genel Bilgiler

Yüzölçümü: 12.012 km²
Nüfusu: 3.370.866 (2000)
Nüfus Yoğunluğu: 281
Şehir Nüfusu:2.732.669 (2000)
Köy Nüfusu: 638.197 (2000)
Yıllık Nüfus Artış Hızı: %22,38
Yıllık Şehir Nüfus Artış Hızı: %24,55
Yıllık Köy Nüfus Artış Hızı: %13,60
İl Trafik No: 35
İl Telefon Kodu: 232

Hakkında Bilgi

İzmir' in İlçeleri: Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla' dır.

Coğrafyası: İzmir, Türkiye' nin üçüncü büyük kentidir. İzmir, Ege kıyı bölgesinin tipik bir örneği gibidir. Kuzeyde Madra Dağları, güneyde Kuşadası Körfezi, batıda Çeşme Yarımadası' nın Tekne Burnu, doğuda ise Aydın, Manisa il sınırları ile çevrilmiş İzmir, batıda kendi adıyla anılan körfezle kucaklaşır.

İzmir ili içinde Ege Bölgesi' nin önemli akarsularından olan Gediz Nehri' nin aşağı çığırı ile Küçük Menderes Nehri bulunur. Girintili ve çıkıntılı kıyı bandı doğal olarak sayısız güzellikte koy ve plajların oluşumu ile sonuçlanır. Gümüldür, Özdere, Foça, Karaburun, Çeşme sahil ve plajları İzmir için büyük bir turistik önem taşımaktadır. Öte yandan aynı doğal yapı, bir çok balıkçı barınağının veya yat yanaşma yerlerinin oluşmasına neden olmuştur. Bu özellikleriyle İzmir doğal bir turizm ve liman kentidir.

Akdeniz iklim bölgesinde yetişen geniş, sert ve iğne yapraklı, sürekli yeşil kalan, kuraklığa dayanıklı ağaç ve çalılar, yaygın doğal bitki örtüsünü oluşturur.

İklimi: Akdeniz iklim kuşağında kalan İzmir' de yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. İl bazında yıllık ortalama sıcaklık, kıyı kesimlerde 14-18 ºC arasında değişmektedir. Yıllık ortalama deniz suyu sıcaklığı 18.5ºC' dir.

Tarihçesi: Eski İzmir kenti, körfezin kuzeydoğusunda yer alan bir yarımadacık üzerine kurulmuştur. Günümüzde Bayraklı yakınında “Tepekule” adını taşıyan eski İzmir höyüğünde, ilk yerleşim M.Ö. 3. binden başlar. Önceleri ufak bir yerleşme olan deniz kenarındaki bu höyük, M.Ö. 2. binde ilk çekirdek etrafında biraz daha büyüyüp gelişmiştir. M.Ö. 2. bin yerleşmesinin Hititlerle ilişkili olduğu kazılardan anlaşılmaktadır.

M.Ö. 10. yüzyılda, Bayraklı’ nın kerpiç duvarlı ve düz damlı evleriyle, bugünkü Orta Anadolu köylerinden farkı yoktur. M.Ö. 600’ de Lydia, M.Ö. 5. ve 4. yüzyıllarda Pers egemenliğinde olan şehir, M.Ö. 334’ de Büyük İskender tarafından alınmış, bu tarihlerden sonra Kadifekale’ nin yer aldığı dağın eteklerinde gelişmeye ve büyük bir şehir durumuna gelmeye başlamıştır.

Roma İmparatorluğu döneminde, M.S. 178 yılındaki yer sarsıntısında büyük hasar gören şehir, yeniden kurulmuş ve onarılmıştır. Bu dönemde büyük bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Bizans İmparatorluğu zamanında Hıristiyanlığın yayıldığı dönemde ve sonrasında önemli bir piskoposluk merkezi olmuş, M.S. 5.-6. yüzyıllarda gelişme göstermiş, ancak 7. yüzyıldaki Arap akınlarından sonraki yıllarda ise eski önemini kaybetmiştir.

1320 yılında Aydınoğlu Gazi Umur tarafından alınan şehir, 1402-1415 yılları arasında Aydınoğulları Beyliği’ nin başkenti olmuş ve 1415 yılında I. Mehmet Çelebi tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Ne Yenir: İzmir ve yöresinin yemekleri çeşit açısından son derece zengin olup, Ege, Akdeniz ve Anadolu mutfaklarının özgün bir bileşimidir. Yörenin bitki örtüsünün yanı sıra, çok kültürlü toplumsal yapısı da bu oluşumda etkendir.

Belli başlı yemekleri; Bulamaç çorbası, tarhana çorbası, tere çorbası, trança kellesi çorbası,kirde, sakız yahnisi, mücver, İzmir köftesi, papaz yahnisi, enginar dolması, domates bastısı, yer elması, revani,ıspanak boranisi, razı kavurması, Efes arapsaçı, şevketi bostan, ebegümeci, radika salatası.

Ne Alınır: İzmir' in en yoğun alışveriş trafiğine sahne olan sokakları, Anafartalar Caddesi' nin sağında ve solunda yer alan ve hala yüzyıl öncesinin atmosferini kepenklerinin kıvrımlarında, kapı eşiklerinde, basık tavanlarında, eski kiremitlerinde taşıyan Kemeraltı Sokaklarıdır. Eski görüntü tamamen olmasa da hala işportacıların bağrışmaları bakırcılar çarşısının kendine has sesleri Şadırvan Cami yanındaki Sebil' in şırıltısı, Kestane pazarındaki balıkçıların ıslak önlükleriyle bağrışmaları, Kemeraltı' nın pek değişmediğini gösteren belirtileridir.

Urgancılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı, basmacılar, ayakkabıcılar hepsi de hala işlerini sürdürmektedirler. Bunların yanı sıra en iyi ve modern alışveriş merkezleri Alsancak' taki Kordon Boyu' nda, Karşıyaka ve Cumhuriyet Caddesi' nde bulunur.

İzmir' de en önemli alışveriş merkezi olan Kemeraltı' na komşu Çankaya ve oradan da seçkin butik ve mağazaların yer aldığı Alsancak' a ulaşıp alışveriş yapabilir, Karşıyaka' da da aynı olanakları bulabilirsiniz.

İzmir seçim sonuçları ve oy oranları 24 Haziran akşamı sandıklar sayılmaya başladığı anda sitemizde olacak. İzmir'de oy kullanan yaklaşık 2 milyon 700 bin seçmen sandıktan hangi sonucun çıkacağını merakla bekliyor. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP ve diğer partilerin milletvekili dağılımını, detaylı seçim sonuçlarını ve oy oranlarını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde CHP yüzde 46,8 oy, AK Parti ise yüzde 31 oy almıştı.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN