İzmir’de FETÖ operasyonu: 33 gözaltı

İzmir’de FETÖ operasyonu: 33 gözaltı

İzmir'de FETÖ terör örgütüne yönelik düzenlenen iki farklı operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlardan birinin, 2011 yılında yapılan Komiser Yardımcılığı Sınavı’ndaki usulsüzlüklere, diğerinin ise FETÖ’nün finans ayağına yönelik olduğu belirtildi.

İzmir'de Organize Suçlarla Mücadele Şube ile Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlükleri, sabah saatlerinde FETÖ’ye yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, çoğu ByLock kullanıcısı olan ve örgüte finans sağlamak için çalışmalar yaptıkları belirlenen 30 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarmasının ardından harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çoğu esnaf ve iş insanı olan 19 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de, 2011 yılında yapılan Komiser Yardımcılığı  Sınavı’ndaki usulsüzlüklerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Baskınlarda, haklarında gözaltı kararı verilen ve çoğu meslekten ihraç edilmiş polis olan 14 şüpheli gözaltına alındı.

Her iki operasyonda gözaltına alınan 33 şüphelinin sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldüğü bildirildi.

İZMİR/DHA

 

 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN