İzmir'de göçmen kaçakçılarına gözaltı

İzmir'de göçmen kaçakçılarına gözaltı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 18 kaçak göçmen yakalandı, yasa dışı geçişi organize ettiği iddiasıyla 6 şüpheli de gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şubesi ekipleri, yabancı uyruklu bir grubun metruk bir binada toplandıktan sonra yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma hazırlığı yaptığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Teknik takibin ardından kaçak göçmenleri metruk binadan alarak harekete geçen araç takibe alındı.

Güzergah üzerinde önlem alan ekipler, operasyon düzenledi. Araçta yapılan aramada 13'ü Suriye, 4'ü Somali ve 1'i Fas uyruklu 18 kaçak göçmen yakalandı, 3 şambrel ve 3 pompa ele geçirildi.

'ERKETE' KULLANMIŞLAR

Operasyonda sürücü M.C. ile E.Ö, Z.H, M.A, K.H. ve M.H. gözaltına alındı. 

K.H. ile M.H'nin, polis operasyonlarını ve uygulamalarını göçmen kaçakçığı yapan şüphelilere haber vererek 'erketelik' yaptığı ileri sürüldü. 

Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçak göçmenler, emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

İZMİR/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN