İzmir'deki 3 gün süren yangın sonrası kampanya: 2 günde 30 bin fidan bağışlandı

İzmir'deki 3 gün süren yangın sonrası kampanya: 2 günde 30 bin fidan bağışlandı

İzmir'deki 3 gün süren yangın sonrası zarar gören alanların ağaçlandırılması için başlatılan 'Hedef 1 Milyon Fidan' kampanyasına 2 günde 30 bin fidan bağışı yapıldı.

İzmir'deki yangında zarar gören alanların ağaçlandırılması için başlatılan 'Hedef 1 Milyon Fidan' kampanyasına 2 günde yaklaşık 30 bin fidan bağışı yapıldı. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, yaptığı açıklamada, yangının çıktığı andan itibaren vakfa vatandaşların ulaşarak bağışta bulunmak istediklerini söylediklerini aktardı. 

Bunun üzerine İzmir'de faaliyet gösteren 7 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek 'Hedef 1 Milyon Fidan' kampanyası başlattığını belirten Gençol, 1 fidan bedelini 10 lira olarak belirlediklerini dile getirdi. 

19-08/24/basliksiz-1-1566631201.jpg

"ŞU ANA KADAR 30 BİNİ AŞAN BİR BAĞIŞ VAR"

Vakıf hesabına yatırılan bağışların tamamını Orman Genel Müdürlüğü'nün hesabına aktaracaklarının altını çizen Gençol, yasaya göre yanan orman alanlarının Orman Genel Müdürlüğü tarafından ağaçlandırıldığını belirtti. 

Kampanyaya yoğun ilgi olduğuna işaret eden Gençol, "Şu ana kadar 30 bini aşan bir bağış var. Halen çok arayanlar var" dedi. Sadece İzmir'den değil Türkiye'nin her yerinden bağış yapıldığını vurgulayan Gençol, "Bazı vatandaşlar da arayıp 'Ben yemek yapayım. Oradaki çalışanlara su götüreyim' gibi yardım teklifleriyle bizi aradılar." diye konuştu. 

19-08/24/basliksiz-1-1566631220.jpg

Gençol, kampanyaya destek olmak isteyenlerin Ege Orman Vakfının Denizbank Ege Ticari Merkez Şubesi TR 47 0013 4000 0042 5403 9000 01 numaralı hesabına 10 lira karşılığı 1 fidan bağışı yapabileceklerini sözlerine ekledi. 

İZMİR/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN