Jale İnan kimdir? Jale İnan neden Doodle oldu? Arkeolog Jale İnan Google Doodle

Jale İnan kimdir? Jale İnan neden Doodle oldu? Arkeolog Jale İnan Google Doodle

Google bugün doodle olarak ülkemizin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan'ı seçti. Arama motorunda Jale İnan'ı gören kullanıcılar ise "Jale İnan kimdir?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Jale İnan hakkında merak edilenler...

Jale İnan'ın Google'de doodle olması kullanıcıları meraklandırdı. Ülkemizde kazı alanında önemli çalışmalar yürüten İnan hakkındaki bilgiler merak ediliyor.

JALE İNAN KİM?

1 Şubat 1914 tarihinde İstanbul'da doğan Jale İnan'ın annesi Mesture Hanım, babası da Aziz Ogan'dır. Erenköy Kız Lisesi mezunu olan İnan eğitim hayatı boyunca babasının mesleki çalışmalarına katılım sağlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Kürsüsünün kurulumu için çok çabalayan İnan ayrıca kürsünün de ilk asistanı olmuştur. Arif Müfid Mansel ile beraber Türk Tarih Kurumu için Antalya Side antik kent kazısı ile Perge antik kent kazılarını başlatmıştır. 1953'te doçent, 1963'te de profesör olmuştur.

 jale inan kim

Uzun yıllar Türkiye'de önemli arkeoloji çalışmaları yapan İnan 2001 senesinde parkinson hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN