Jandarma, subay, astsubay alımı ne zaman 2021? İşte JAMYO öğrenci alımı başvuru şartları

Jandarma, subay, astsubay alımı ne zaman 2021? İşte JAMYO öğrenci alımı başvuru şartları

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 200 öğrenci, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'na 712 erkek öğrenci alınacak. Temin şartlarına ve diğer detaylara www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinde yayınlanan başvuru kılavuzunda yer verildi. İşte; jandarma, subay, astsubay öğrenci alımı başvuru ekranı...

Jandarma Genel Komutanlığı'nın muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'na öğrenci alımı yapılacak. 2021 yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğrenci Başvuru Kılavuzu ile 2021 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Öğrenci Başvuru Kılavuzu'nda başvurunun nasıl yapılacağına ve başvuru şartları açıklandı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 200, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 712 erkek öğrenci alınacak.

JANDARMA SUBAY ASTSUBAY ÖĞRENCİ ALIMI NE ZAMAN?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; jandarma, subay, astsubay başvuruları 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü başlayıp, 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 23.59'da sona erecek.

Temin şartları ve diğer detaylar www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinde yer alan '2021 yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğrenci Başvuru Kılavuzu' ile '2021 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Öğrenci Başvuru Kılavuzu'ndan öğrenilebilecek.

JAMYO ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi aracılığıyla e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi, mobil imza, e-İmza, TC kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisiyle giriş yaparak gerçekleştirebilecek.

Adayların lise veya lise dengi meslek okullarından mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olması ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olması gerekiyor.

Sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesi ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden ilan edilecek.

JANDARMA SUBAY ASTSUBAY ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda bulanacakların düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, 1 Ocak 2021 itibarıyla 21 yaşını bitirmemiş olması (1 Ocak 2000 ve sonrası doğumlular) isteniyor. Mahkeme kararıyla yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınacak.

* Başvurular sadece, vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacak. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak

* Lise veya lise dengi meslek okullarından mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olmak veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olmak

* Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri (1 Ocak 2021) itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, [1 Ocak 2000 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir. (Mahkeme kararı ile yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır. Bu husus, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir.)]

* Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak

* Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

* www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adreslerinde yayımlanan '2021 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Öğrenci Başvuru Kılavuzu'nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN