Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları ne zaman 2021? İşte son durum

Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları ne zaman 2021? İşte son durum

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları için gözler Jandarma Genel Komutanlığı'na çevrildi. Jandarma alımı başvuruları 10 Ekim 2021 tarihinde sona erdi. İşlemlerini tamamlayan adaylar, yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan bilgilere göre sınav tarihleri vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde 'Personel/Öğrenci Alım Başvuruları ve Sonuçları' sayfasından öğrenebilecek. İşte, jandarma uzman erbaş alımı sonuçları sorgulama ekranı...

Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları ekim ayında gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı 3 bin 901'i jandarma, 804'ü lojistik alt branşlı, 250'si muhabere, 12'si at bakıcısı, 23'ü bot serdümeni ve 10'u havacılık branşlarında olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacak.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları henüz açıklanmadı.

Sınav tarihleri vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde 'Personel/Öğrenci Alım Başvuruları ve Sonuçları' kısmından yayımlanacak. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacak.

Adayların atanması için uygun sağlık raporunun Personel Temin Merkezine ulaşması ve güvenlik soruşturmasının 'Olumlu' olarak sonuçlanması gerekiyor. Bu süreç 4-5 ay gibi bir zaman dilimini kapsarken bazı adaylar için bu süre 8-9 ayı da aşabiliyor.

Sınavlardan sonra sağlık raporu ve güvenlik soruşturması olumlu olan adayların isim listesi, eğitim birliklerine atamalarının yapılması maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığına gönderiliyor.

Eğitim birliklerinin kapasitesi ve eğitim süresi de göz önünde bulundurulduğunda tüm adayların aynı anda atanması mümkün olmuyor. İşlemlerin (sağlık raporu ve güvenlik soruşturması) bitiş sırasına göre listeler oluşturuluyor. Bu durum, aynı dönem sınava giren adaylardan bazılarının farklı zamanlarda eğitim birliklerine sevk edilmesine yol açıyor.

Adayların durumları internet ortamında yayımlanacağından vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde 'Personel/Öğrenci Alım Başvuruları ve Sonuçları' kısmından takip edilmesi önem arz ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN