Gözler Bakanlar Toplantısı'nda: Gündem enflasyon ve Meclis'in açılışı

Gözler Bakanlar Toplantısı'nda: Gündem enflasyon ve Meclis'in açılışı

Bakanlar Toplantısı, bugün Beştepe'de gerçekleşiyor. Toplantının gündeminde enflasyon, dış ilişkiler ve 1 Ekim'de açılacak Meclis'e gelecek düzenlemeler bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Toplantısı bugün saat 14.00'te Beştepe'de düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce Şanghay İşbirliği Örgütü ardından da Birleşmiş Milletler toplantılarındaki temasları da görüşülecek toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşı, tahıl koridoru, Yunanistan ile yaşanan gerilim ve terör operasyonları da ele alınacak.

Meclis, 1 Ekim'de yeni yasama dönemine başlıyor. Toplantıda, yasama döneminde Meclis'e gelecek yeni düzenlemeler de görüşülecek.

Habertürk'ün haberine göre; toplantıda yüksek enflasyona karşı alınacak yeni önlemler, Mir Kart alternatiflerinin ele alındığı İstanbul’daki ekonomi toplantısının detayları, sosyal konut kampanyasındaki son durum da masaya yatırılacak.

Dar gelirliye yönelik aile destek paketi için ilgili bakanlıkların çalışmaları da değerlendirilecek. Sözleşmeli ve taşeron işçilerin durumu da toplantıda ele alınacak bir diğer konu olurken, EYT'de son durumda masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından Millete Sesleniş konuşması yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN