Kaçak göçmenler, batmayan başlayan bottan kurtarıldı

Kaçak göçmenler, batmayan başlayan bottan kurtarıldı

Sahil Güvenlik ekipleri, Edirne'nin Enez ilçesi açıklarında Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçak göçmenleri, yoğun fırtına nedeniyle botları batmak üzereyken kurtardı.

Edirne'nin Enez ilçesi yakınların yasa dışı yollarla denizden sınırı geçmeye çalışan kaçak göçmenler, fırtınaya yakalanınca Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp yardım istedi. Yoğun fırtına nedeniyle kaçak göçmen botunun yeri baz istasyonu verilerinden belirlenemedi.

BÖLGEYİ TARADILAR

Kaçak göçmenlerin bulunduğu yerin belirlenmesi için Enez ve Gökçeada'da konuşlu Sahil Güvenlik botları ile İzmir'den havalanan Sahil Güvenlik uçağı bölgeyi taradı. Kaçak göçmenlerin botunun Enez açıklarında Boztepe burnunda olduğu tespit edildi.

SU ALMAYA BAŞLADI

Motor arızası ve yüksek dalgalar nedeniyle su almaya başlayarak batma tehlikesi yaşanan bota yanaşan Sahil Güvenlik ekipleri, 22 Nepal uyruklu kaçak göçmeni kurtardı.

Karaya çıkarılan ve sağlık kontrolünden geçirilen göçmenlere Edirne İl Göç İdaresi tarafından kumanya ve kıyafet verildi.

EDİRNE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN