Kağıthane 23 Haziran Seçim Sonuçları: İşte Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Kağıthane oy farkı

Kağıthane 23 Haziran Seçim Sonuçları: İşte Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Kağıthane oy farkı

23 Haziran seçimlerinde İstanbullular bir defa daha sandıklara giderek, İBB için oylarını kullandı. Kağıthane 23 Haziran seçim sonuçları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 315 bin 945 seçmenin yer aldığı ve en önemli ilçeler arasında yer alan Kağıthane oy oranları İBB yarışını etkileyecek öneme sahip. Peki oylar sayılırken Binali Yıldırım Kağıthane oy oranı ne? Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı. 31 Mart'ta 55 bin seçmenin sandığa gitmediği Kağıthane’de çıkacak sonuç önemli hale geliyor. Karar tüm ilçeleri olduğu gibi Kağıthane oy oranlarını son dakika haberleriyle canlı olarak seçim 2019 sayfasından paylaşıyor.

23 Haziran 2019 İstanbul seçim sonuçları için gözlerin çevrildiği noktalardan biri de Kağıthane. Kağıthane seçim sonuçları 315 bin 945 seçmenin oy kullandığı düşünüldüğünde Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışta hayati önem taşıyor. 31 Mart'ta yaklaşık 55 bin seçmenin sandığa gitmediği Kağıthane’de bu kez nasıl bir tablo çıkacağı merak konusu. DSP’nin ve 31 Mart’ta seçime girip, 23 Haziran’da seçime girmeyen partilerin oyu hangi adaya yönelecek? Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım mı Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu mu Kağıthane’de ipi göğüsleyecek? Oyların sayımı devam ederken linke tıklayarak son dakika haberleri ve Kağıthane Ekrem İmamoğlu oy oranı Binali Yıldırım oy oranı detaylarına erişebilirsiniz.

KAĞITHANE 23 HAZİRAN İBB SEÇİM SONUÇLARI OY ORANI

Kağıthane 23 Haziran İBB seçim sonuçları anbean karar.com seçim 2019 sayfasında yer alıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Kağıthane’de AK Parti adayı Binali Yıldırım 136 bin 157, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 106 bin 801, Saadet Partisi 4 bin 19, BTP 828, TKP 341, Vatan Partisi 401, DP adayı 551 ve DSP adayı ise bin 430 oy almıştı. Bu kez Yıldırım'ın kararsızların da sandığa gitmesiyle oy sayısını yükseltmesi bekleniyor. Fakat CHP adayı İmamoğlu'nun sürpriz yapması ihtimal de uzak değil.

23 Haziran Kağıthane İBB seçim sonuçlarına aşağıdaki linke tıklayarak erişebilirsiniz.

KAĞITHANE BELEDİYE SEÇİM SONUÇLARI (31 MART)

31 Mart 2019’da yapılan belediye seçimlerinde 169 bin 414 oy alan AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı adayı Mevlüt Öztekin oyların yüzde 54,40'ını alarak seçimlerde birinci olmuştu. 77 bin 670 oy alan İYİ Parti’nin adayı Mehmet Aslan, yüzde 31,12 ile seçimi kaybetmişti. HDP yüzde 5,45, Saadet Partisi yüzde 3,50, BBP yüzde 2,11, DSP yüzde 2,08, TKP yüzde 0,49 ve diğer adaylar da yüzde 0,74 oy almıştı.

19-06/21/kagithane-secim-sonuclarijpgg.jpg

KAĞITHANE 31 MART BELEDİYE MECLİS SEÇİMLERİ

AK Parti 132 bin 496, İYİ Parti 73 bin 140, HDP 14 bin 775, Saadet Partisi 10 bin 191, BBP 6 bin 380, DSP 5 bin 542, TKP bin 228, DP 741, BTP 606, Vatan Partisi 504 ve bağımsızlar 237 oy almıştı.

ANKETLER NE DİYORDU?

ADA Araştırma şirketinin yaptığı ankete katılanların verdiği cevaplara göre kararsızların dağıtılması sonucunda Binali Yıldırım yüzde 48,30 destek alırken, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64'lük oranla öne geçti. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

19-06/21/4-1561115239.jpg

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü.

ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti.

23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü.

YILDIRIM'DAN ORTAK YAYIN ÖNCESİ OTELDE GÖRÜŞME YORUMU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlere 5 gün kala İstanbul'da mitinglere başlaması da seçim sürecini hareketlilik kattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Valiye hakaret", ortak yayın öncesi İsmail Küçükkaya ile görüşmesi gibi konular üzerinden CHP'nin İBB adayı İmamoğlu'na çok sert sözlerle yüklendi.

Canlı yayından sonra İBB'nin sayıştay raporları da gündemi işgal etti. Binali Yıldırım ve AK Partili yöneticiler Sayıştay raporlarını yalanladı. Sayıştay ise haberlerde geçen iddialarla ilgili rapor hazırlamadıklarını, yolsuzluk, usulsüzlük sonucuna varmadıklarını açıkladı.

İMAMOĞLU'NA KARŞI 'YALANCI' PROPAGANDASI

Binali Yıldırım, canlı yayında ve sonrasında Ekrem İmamoğlu'nun 'yalancı' olduğu yönünde kampanya yürüttü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da son 5 günde yaptığı İstanbul mitingleri ve çıktığı televizyon programlarında İmamoğlu'nun Vali'ye hakareti için özür dilemesi gerektiğini, bu konuda yalan söllediğini ileri sürdü.

İMAMOĞLU TRT HABER'DE

31 Mart sürecinde İmamoğlu'na yer vermeyen TRT Haber'in adayı konuk olarak alması sürpriz oldu. İmamoğlu yayında TRT'yi yanlı olmakla itham etti. Sosyal medyada bu çıkışı çok konuşuldu.

20 Haziran'da yaşanan bir gelişme ise 23 Haziran seçim sonuçları ve Binali Yıldırım oy oranını etkileyecek önemdeydi. Abdullah Öcalan'ın HDP'ye tarafsız kal çağrısı gündeme bomba gibi düştü. İmomoğlu'nu destekleyen HDP'den "Desteğe devam" paylaşımı gelse de Kürt seçmenler üzerinde bu çağrının etkili olma ihtimali özellikle Esenyurt'taki Kürt seçmenin tercihini etkileme potansiyeli taşıyor.

Binali Yıldırım'ın anketlere göre geride götürdüğü yarışı etkileyecek bazı gelişmeler şöyle:

- 20 Haziran'da teröristbaşı Abdullah Öcalan HDP'ye tarafsız olun çağrısı yaptı

- Erdoğan'dan Öcalan'ın çağrısına ilk yorum: Öcalan-Demirtaş arasında iktidar savaşı var

- 16 Haziran'da Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde canlı yayında karşı karşıya geldi.

- 6 Haziran'da İmoğlu Ordu Havalimanı'nda VIP salonuna alınmadı. İmamoğlu'nun Vali'ye hakeret ettiği öne sürüldü. İmamoğlu 'Basitlik' dedim açıklaması yapmasa da daha sonra ortaya çıkan kamera kayıtlarına hakaret yansıdı.

- İki adayın canlı yayın tartışmasında gündeme gelen İBB'ye ilişkin Sayıştay raporları en çok tartışılan konulardan biri oldu.

23 HAZİRAN SEÇİMLERİNE GELENE DEK NELER YAŞANDI?

31 Mart seçim sonuçlarının ardından İstanbul tartışması Türkiye'nin dışında dünya kamuoyunun da gündem maddesi oldu. AK Parti'nin 'oylar çalındı' iddiasıyla başlayan tartışmaların ardından YSK, 7'ye karşı 4 oy ile İBB seçimlerinin yenilenmesi yönünde karar verdi. 23 Haziran tarihinde İBB seçimlerinin yenileneceğini açıklayan YSK'nin kararına başta CHP olmak üzere muhalefetten sert tepkiler gelirken, YSK kararı 23 Haziran seçim sürecinde de en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Banali Yıldırım, 31 Mart'ta oyların tekrardan sayılmasını istediklerini fakat CHP'nin itirazının ardından iptal başvurusu yapmak zorunda olduklarını ifade etti.

SANDIKLARI MÜŞAHİT ORDUSU KORUYACAK

31 Mart'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için siyasi partiler sandık başlarında görev yapacak müşahitlerini ve sandık kurulu üyelerini belirleyerek ilçe seçim kurullarına gönderdi. 

CHP'nin müşahit sayısı AK Parti'nin müşahit sayısından 2 kişi daha fazla. İBB seçiminde AK Partili 31 bin 339, CHP'li 31 bin 341 isim görev yapıyor. 

Büyük Birlik Partisi seçime kendi adayıyla katılmasa da desteklediği Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım için sandıklarda olacak. BBP'nin bildirdiği görevli sayısı 5 bin 771.

Seçime katılmayan partilerden biri olan HDP 14 bin 334, Demokrat Parti bin 55 kişinin ismini bildirdi.

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den sonraki bileşeni MHP bin 564 kişiyle sandıklarda görev yapacak. Millet İttifakı üyesi İYİ Parti ise ise 5 bin 565 kişiyle sandık başlarında olacak. Saadet Partisi'nin görevli sayısı 15 bin 416'yken Vatan Partisi ise 886 kişiyle sandıklarda olacak.

Yarın İstanbul'da 31 bin 124 sandık kurulacak ve 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde sandıklara görevli veren siyasi partiler bu seçimlerde de sandıklara üye verebilecek.

YSK görev ücretini düşürdü

Sandık başkanı ve sandık kurulu memur üyeyle birlikte 7 kişiden oluşan sandık kurulu üyelerine YSK tarafından ücret verilecek. 

Yenilenen İstanbul seçimindeki iş yükü iptal edilen 31 Mart seçiminden daha az olduğu için sandık kurulu üyelerine ödenecek yevmiye sayısı düşürüldü.

Daha önce 3 yevmiye alan sandık kurulu memur üye yarın 2 yevmiye, 4 yevmiye alan sandık kurulu başkanı ise 3 yevmiye alacak. Partili müşahitlere ise bir yevmiye ödenecek.

Sandık maliyeti 32 milyon TL

Sandıkların kurulacağı bin 897 okulun sorumlusuna da YSK tarafından ücret ödenecek. 

YSK tarafından partili müşahitlere 12 milyon 336 bin TL, sandık kurulu başkanlarına 11 milyon 578 bin TL, sandık kurulu memur üyelere ise 7 milyon 718 bin TL ödenecek. İl ve ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile okul sorumlularına ödenecek parayla birlikte sandıklarda görev yapacaklara ödenecek para toplamda 32 milyon TL'yi geçecek.

YSK verilerine göre İstanbul'da 31 bin 124 sandıkta kayıtlı 10 milyon 560 bin 963 seçmen bulunuyor. Bu seçmenlerin 5 milyon 348 bin 568'i kadın, 5 milyon 212 bin 305'i erkek. Kadın seçmenler erkeklere oranla yüzde 1.3 daha fazla.

167 bin 438 seçmen ilk kez oy kullanacak. 94 bin 214 engelli seçmen bulunurken 75 yaş üzeri seçmen sayısı 387 bin 897.

Tüm ilçelerde seyyar sandıklar da kurulacak. 156 seyyar sandıklarda 3 bin 748 seçmen kayıtlı.

315 bin 945 seçmenin yer aldığı ve en önemli ilçeler arasında yer alan Kağıthane 23 Haziran seçim sonuçları İBB yarışını etkileyecek öneme sahip. Peki oylar sayılırken Binali Yıldırım Kağıthane oy oranı ne? Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? İşte sonuçlar:

23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI VE TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN