Kahramanmaraş Belediye Başkanı'ndan Trabzonlu kadına skandal cevap: Sizi biz Müslüman yaptık

Kahramanmaraş Belediye Başkanı'ndan Trabzonlu kadına skandal cevap: Sizi biz Müslüman yaptık

AK Partili Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, esnaf ziyareti sırasında Trabzonlu olduğunu belirten bir kadına skandal bir cevap verdi. "Sizi biz Müslüman yaptık, biliyor musunuz?" diyen Güngör gelen tepkiler üzerine ifadelerinin 'şaka ve espri' mahiyetinde olduğunu dile getirdi. Sözlerinin çarpıtılarak amacı dışında aktarıldığını da iddia eden Güngör "Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum" dedi. İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs de Güngör'e tepki göstererek "Anlaşılan İstanbul'dan bir ders alınmamış"diye konuştu.

AK Partili Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, esnaf ziyareti sırada Trabzonlu olduğunu belirten bir kadına skandal bir cevap vererek "Sizi biz Müslüman yaptık" dedi. Güngör'ün skandal sözlerine Trabzonlu kadın şaşırarak "Ne demek yani o?" sözleriyle tepki gösterdi.

Birçok yerel gazete ve televizyonda yer alan görüntülerin ardından Güngör'e peş peşe tepkiler geldi. Başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu olmak üzere İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve şehrin önde gelen diğer isimleri Güngör'e tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine sosyal medya hesabından özür dileyen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Güngör, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu da aradı.

19-11/15/ssdddd.jpg

Güngör, ifadelerinin 'şaka ve espri' mahiyetinde olduğunu dile getirdi. Sözlerinin çarpıtılarak amacı dışında aktarıldığını da iddia eden Güngör "Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum" dedi.

Başkan Zorluoğlu görüşmenin detaylarını "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı eski bir dostumdur. Dün akşam üzgün olduğunu söyledi. Sokakta Trabzonlu bir hemşerimizle boş bulunduğunu maksadını aşan sözler söylediğini ifade etti ve özür diledi. O da eksiğini hatasını gördü, bazen biz de böyle hatalara düşebiliyoruz. Maksadının bu olmadığını biliyorum. Niyetlere bakmak lazım. Niyetinin halis olduğunu biliyorum. Maraş bizim kardeş şehrimiz ve inşallah bizim dönemimizde hem Trabzon Caddesi hem de Maraş caddesiyle ilgili özel projemiz var. Ufak bir yol kazası diyelim ve üzerinde çok durmayalım diye öneriyorum'' ifadeleriyle anlattı.

İYİ PARTİ'DEN GÜNGÖR'E TEPKİ

Güngör'e Meclis'te tepki gösteren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs
Örs "Daha önce de benzer bir hadise İstanbul’da Esenler Belediye Başkanının da yine bu denli mesnetsiz iddiaları olmuştu. Anlaşılan İstanbul’dan bir ders alınmamış. Ben AK PARTİ’nin yetkililerine, belediye başkanlarına bu konuda Trabzon’la ilgili konuşurken nelere dikkat edip nelere dikkat etmemeleri konusunda bir tavsiyede bulunmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Örs "Dün Kahramanmaraş’ta yaşanan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ile Trabzon Akçaabatlı bir kadın hemşehrim arasında geçen diyaloğu bizi çok üzmüştür. Trabzon'daki vatandaşlarımızdan çok tepki geldi. Bu diyalogda ben kendim izledim video kaydını. Medyada, basında var. Belediye Başkanı bir ziyaret sırasında sokakta rastladığı bir kadın vatandaşımıza "Siz, nerelisiniz?" diye soruyor. Kadıncağız da diyor ki: "Trabzon Akçaabatlıyım." Kahramanmaraş’ın koskocaman Büyükşehir Belediye Başkanı diyor ki ona, vatandaşımıza: "Sizi biz Müslüman yaptık, biliyor musunuz?" Kadın da şaşırıyor tabii, diyor ki: "Nereden çıktı? Nasıl yani?" Büyükşehir Belediye Başkanı devam ediyor: "Annene babana sor bakalım, kim yaptı" diye konuşmasına devam ediyor. Bu hiç, kabul edilebilir, akla izana sığan bir davranış modeli değildir.

"ANLAŞILAN İSTANBUL'DAN BİR DERS ALINMAMIŞ"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanını kınıyorum. Daha önce de benzer bir hadise İstanbul'da Esenler Belediye Başkanının da yine bu denli mesnetsiz iddiaları olmuştu. Anlaşılan İstanbul'dan bir ders alınmamış. Ben AK Parti'nin yetkililerine, belediye başkanlarına bu konuda Trabzon'la ilgili konuşurken nelere dikkat edip nelere dikkat etmemeleri konusunda bir tavsiyede bulunmalarını rica ediyorum.

Bu konuşmamda şunu da söyleyeyim: Kahramanmaraş şehri ve Trabzon şehri kardeş şehirlerdir. Ben Trabzon’da Kahramanmaraş Caddesi 153 numaralı evde doğan bir kardeşinizim. Bu Belediye Başkanının bu konuşmasının Kahramanmaraşlı hemşehrilerimi bağlamayacağını da biliyorum. Burada Kahramanmaraşlı milletvekillerimiz var, görüyorum. Mesela Ali Bey, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kahramanmaraş Milletvekilisiniz.

Lütfen, böyle milli, dini, hassas konularda konuşurken şehri idare edenlerin, yetkililerin, vekillerin daha dikkatli bir üslup kullanmalarını rica ediyorum. Kahramanmaraş’taki tüm hemşehrilerime, kardeşlerime onların da en az benim kadar üzüldüğünü bildiğim için söylüyorum: Sizler benim kardeşimsiniz, Trabzon Kahramanmaraş kardeştir ama Belediye Başkanını kınıyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN