Kalın: 4'lü Suriye Zirvesi, 3-4 Aralık'ta Londra'da gerçekleştirilecek

Kalın: 4'lü Suriye Zirvesi, 3-4 Aralık'ta Londra'da gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 4'lü Suriye Zirvesi'nin 3-4 Aralık'ta Londra'da gerçekleştirileceğini açıkladı. Kalın, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkel, Macron ve Johnson ile Urfa veya Antep'te görüşmek istediğini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 4'lü Suriye Zirvesi'nin 3-4 Aralık'ta Londra'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Kalın "Almanya, Fransa ve İngiltere ile Suriye için Dörtlü Zirvesi'ni 3-4 Aralık'ta Londra'daki NATO toplantısında yapmak üzere mutabık kalındı" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya, Fransa ve İngiltere (E3) heyetleri ile İstanbul Mabeyn Köşkü'nde bir araya geldi. Kalın, NATO zirvesinde liderler seviyesinde yapılacak olan 4'lü görüşme öncesi yapılan ön toplantı sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

19-11/08/ana-manset-2-1573208954.jpg

Kalın, daha önce Türkiye, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin yapmayı planladığı 4'lü görüşmenin Londra yerine Türkiye'nin Suriye'ye sınır kentlerinden Urfa veya Antep’te yapılmasını istediklerini söylemişti.

Kalın "Madem Suriye'yi, bu coğrafyanın sorunlarını konuşacağız, Suriye hakkındaki dörtlü görüşmeyi Cumhurbaşkanımız bu coğrafyada yapalım istedi. Antep veya Urfa'da yapalım dedi" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN