Kalın'dan Avrupa'ya 'popülist söylem' uyarısı

Kalın'dan Avrupa'ya 'popülist söylem' uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, El Cezire için kaleme aldığı İslamofobi konulu makalesinde, Avrupa'daki aşırı sağ da dikkat çekti. Popülist hareketleri, uzun vadede etnik ve sosyal karışıklığa yol açabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, El Cezire için kaleme aldığı makalede Suriye'de 8 yıldır süren iç savaşa değindi ve Avrupa ülkelerini eleştirdi.

Kalın "Savaşın esas sebepleriyle ilgilenip, savaşı bitirmek yerine sadece göçmen meselesine odaklanıyorlar" dedi. Kalın makalesinde "2015 yılında öfkeli seçmenlerini yatıştırmak isteyen Avrupalı liderler, göçmenlerin Avrupa'ya akışını engellemek için bir anlaşma imzalayarak yükü Türkiye'nin omuzlarına yükledi. Avrupalılar, Suriye savaşını sonlandırmada çok az ilgi ve liderlik gösterdi. Başlıca kaygıları Müslümanların göçü" ifadelerini kullandı.

Kalın, Batı'da yükselen aşırı sağ ve İslamofobi'ye de değindi. İslamofobinin, kısa vadede popülist hareketlere hizmet edeceğini söyleyen Kalın, uzun vadede ise etnik ve sosyal karışıklığa yol açabileceğine vurguladı.

KALIN'DAN İKİ LİDERE TEPKİ

Sözcü Kalın, Myanmar Lideri Aung San Suu Kyi ile Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın 5 Haziran'daki görüşmeleri sonrası Macaristan hükümetinin "Müslümanlığın Asya ve Avrupa'da arttığı" yönündeki açıklamalarına da değindi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü "Her iki ülkenin de böyle bir durumla karşı karşıya kalmamalarına rağmen, ülkelerinde Müslüman nüfusun arttığı endişeleri gerçekten garip" dedi. Kalın, Arakanlılara karşı sistematik etnik temizliğin yapıldığını söyledi. Bir çok kişinin de göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN