Kanun teklifi hazırlamak için milletvekillerine destek verilecek

Kanun teklifi hazırlamak için milletvekillerine destek verilecek

Milletvekillerine, kanun teklifi hazırlarken yardımcı olmak üzere TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı bünyesinde 'Teklif Destek Bürosu' oluşturuldu. Kanun teklifi taslağı hazırlama talepleri, Teklif Destek Bürosu'nda görevlendirilecek yeteri sayıda yasama uzmanlarınca karşılanacak.

Milletvekillerinin talepleri üzerine hazırlanacak kanun teklifi taslaklarının, hazırlanma usul ve esaslarını ayrıntılı olarak düzenleyen Kanun Teklifi Taslağı Hazırlama Yönergesi yürürlüğe girdi.

Yönergeyle Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı bünyesinde 'Teklif Destek Bürosu' adıyla kurumsal bir mekanizma oluşturuluyor. Yönergeye göre kanun teklifi taslağı hazırlama talepleri, Teklif Destek Bürosunda görevlendirilecek yeteri sayıda yasama uzmanı ile ayrıca gerek görülmesi durumunda ihtisas komisyonlarında görevli yasama uzmanlarınca karşılanacak.

TBMM PORTALDAN BAŞVURU

Kanun teklifi taslağı hazırlama talepleri, milletvekillerinin imzasını taşıyan bir formun Teklif Destek Bürosuna iletilmesi ve görevlendirilecek memur tarafından kayıt edilmesiyle veya kurumsal iletişim platformu (TBMM portal) üzerinden yapılacak başvuruyla gerçekleştirilecek.

Kanun teklifi taslağı hazırlama talep formunda, hazırlanması istenilen teklif taslağının içeriği, konusu ve gerekçesi açıkça belirtilecek. Talep formunun iletilmesinden itibaren en geç 15 gün içinde hazırlanıp talep sahibi milletvekillerine elektronik ortamda iletilecek.

İDARİ TEŞKİLAT PERSONELİ DE ARTIRILACAK

Teklif Destek Bürosu, talepte bulunulması durumunda milletvekillerince hazırlanan kanun teklifi taslaklarını kanun yapım tekniğine uygunluk yönünden inceleyecek, düzeltme önerilerini milletvekillerine bildirecek.

Yönergenin yürürlüğe girmesiyle, daha önce kanun teklifi taslağı hazırlama taleplerinin karşılanması için görevlendirilen idari teşkilat personelin sayısında da artışa gidildi. Daha önce 3 yasama uzmanı görevliyken, yeni yönerge kapsamında kurulan Teklif Destek Bürosu bünyesinde 3 yasamı uzmanı ile 2 uzman yardımcısı görev alacak.

TBMM/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN