Kar ve sağanak yağış geri dönüyor! Uyarılar peş peşe yapıldı

Kar ve sağanak yağış geri dönüyor! Uyarılar peş peşe yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre yeni hava durumu tahminleri belli oldu. Son raporlara göre haftalardır etkili olan sıcak hava yerini, soğuk ve yağışlı havaya bırakacak. Birçok ilde yağmurun etkili olması beklenirken perşembe günü için kar yağışı uyarısı da yapıldı. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanlar, bu hafta için soğuk ve yağışlı hava uyarısı yaptı. Alınan bilgilere göre, günlerdir etkili olan sıcak ve yağışsız havalar, yarından itibaren (18 Mayıs Çarşamba) yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Sıcaklıkların yer yer 10 dereceden fazla düşmesi beklenirken, soğuk ve yağışlı havaların 2 gün etkili olacağı, önümüzdeki hafta sonu ise havaların yeniden ısınacağı ifade edildi.

BOLU DAĞI İÇİN YOĞUN KAR UYARISI

Twitter'da yaptığı hava durumu tahminleriyle bilinen "hava forum" isimli hesap, perşembe günü için kar uyarısında bulundu. Yapılan paylaşımda, "19 Mayıs Perşembe akşamı Bolu Dağı geçidinde yoğun kar bekliyoruz. Trafikte aksamalar olabilir." denildi.

Öte yandan bir önceki paylaşımda ise "Perşembe ve cuma günü için kombiler mesaiye hazırlanıyor. İzmir'in dağlarında, Bolu'nun yükseklerinde yoğun kar bekliyoruz." uyarısı yapılmıştı.

17 MAYIS SALI HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Iğdır, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN