Karamollaoğlu asgari ücretle ilgili konuştu: Enflasyonun üzerinde olsun ki zam olsun

Karamollaoğlu asgari ücretle ilgili konuştu: Enflasyonun üzerinde olsun ki zam olsun

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, milyonların Aralık'taki tespit komisyonunun kararını beklediği asgari ücret zammıyla ilgili konuştu. Karamollaoğlu "Eğer bir zam yapıyorsan, o zam mutlaka enflasyonun üzerinde olacak ki zam olsun. Öbürüne zam denmez, fiyat ayarlama bile denmez. İktidardakiler bunu bir türlü anlamıyor, dinlemiyor. Niye? İşlerine gelmiyor da onun için" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 7. Olağan Pendik İlçe Kongresi'nde konuştu. Karamollaoğlu, milyonlarca işçinin Aralık ayındaki tespit komisyonunun kararını beklediği, muhalif kanadın da şu sıra sıcak gündemi olan asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi lideri konuyla ilgili "Eğer bir zam yapıyorsan, o zam mutlaka enflasyonun üzerinde olacak ki zam olsun. Öbürüne zam denmez, fiyat ayarlama bile denmez. İktidardakiler bunu bir türlü anlamıyor, dinlemiyor. Niye? İşlerine gelmiyor da onun için" dedi.

'HER SEÇMENE TEK TEK GERÇEKLERİ ANLATACAĞIZ'

Konuşmasında "Seçime giderken biz milleti nasıl uyaracağız?" sorusunu yönelten Karamollaoğlu, partililere şu önerileri sıraladı:

"750 bin nüfus. En az 500 bin seçmen. Yaklaşık 1500 sandık. Neticede biz 1500 sandıkta oy verecek insanların her biriyle tek tek konuşmadan seçime girersek vebal altında kalırız. Teşkilat mensuplarımız bunu bilsinler; bizim her sandık bölgesinde o sandıkta oy veren insanları arayıp bulacak, onlarla ilgilenecek, onlara gerçekleri anlatacak, onları milli görüşçü yapacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Genel olarak ana teşkilat mensuplarımız için söylüyorum; en az 2 kişi. En az 2 kişi de hanım kardeşlerimizden olacak. Bir de gençlerimiz var. Bir kişi de en az onlardan olsun 5 kişi. Bu ne manaya geliyor? Siz 7 bin 500 kişilik sandık görevlisi bulacaksınız ki oy verme gününde de gidip sandığın başında bulunsunlar. Oy vermeyenleri, sandığa gelmeyenleri gidip çağırsınlar. Seçime kadar 1,5 yıllık süre zarfında tek tek her seçmeni arayıp bulup gerçekleri anlatsınlar. Onları uyarsınlar. Seçim çalışması, parti çalışması dediğiniz işte böyle bir sistem."

'BİR TANE BİLE BOŞ, YANLIŞ OY SAYILMAYACAK'

Sandığa sahip çıkmak zorunda olduklarını söyleyen Karamollaoğlu, "Boş bir tane oy olmayacak. Yanlış bir tane oy sayılmayacak. Yüz yüze gelip davanızı anlatmadığınız bir tane seçmen kalmayacak. Bunu yeni seçilecek olan ilçe yönetim kurulumuz organize edecek. İl ve ilçe teşkilatı olarak faaliyetlerimizi koordine edeceğiz. Sonra ilk ineceğimiz yer mahalleler. 36 mahallede, 700 bin nüfusu olan bir ilçede, en az onar, onbeşer, yirmişer kişilik mahalle yönetimine ihtiyacımız var. Mahalle yönetimi sokakları, pazarları, esnaf ziyaretini organize edecek. Her sokakta, her sitede, her çarşıda, pazarda var olmak mecburiyetindeyiz. Ondan sonra da sandık bölgesi gelecek" diye konuştu.

'KİMSE BU KARGAŞADAN NASIL ÇIKARIZ DEMİYOR'

Karamollaoğlu konuşmasında, "Bütün dünya bir kargaşanın içine sürüklenmiş vaziyette. Kimse bu kargaşadan nasıl çıkarız diye bir dert taşımıyor maalesef. Güçlü olan, varlığı olan insanlar 'biz bu varlıklarımızı nasıl koruruz, hatta bu varlıklarımıza daha fazlasını nasıl katarız' diye bir sıkıntı içindeler, arayış içindeler. Maalesef bu menfaat şebekeleri sadece bütün dünyada değil, bizim memleketimizin içinde de yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

'AÇ OLANA İÇ ŞU ÇAYI KEYFİNE BAK DENİLİYOR'

Saadet Partisi lideri geçim sıkıntısıyla ilgili "En geç bir buçuk sene içinde seçimler olacak. Bu seçimlerde biz ya başarı gösterecek, ülkemizin bu gidişatına dur diyecek, yanlışları düzeltecek, doğruları hakim kılacak bir yetki alacağız veya hayat böyle devam edecek. Tabi dünyanın sonu böyle gelir mi gelmez mi bilmem. Ama bundan sonra eğer böyle devam ederse, hayatın büyük güçlüklere maruz kalacağını unutmamamız icap eder. Fakirler eziliyor, güçsüzler eziliyor, imkanı olmayanlar horlanıyor. Aç bile 'açım' dediği zaman azarlanıyor. 'Haydi oradan sen de, iç şu çayı keyfine bak' deniliyor. Sıkıntı ve dertleri bileyenler, sıkıntı ve derdi kendileri hiç hissetmeyenler eğer iktidarda olursa, garibin derdine kimse çare üretemez" dedi.

'HESABI ELBETTE SORULACAK'

Karamollaoğlu, ülkede inşaatla gösteriş yapıldığını ima ederek "Görünüşte zengin gibi bir hava meydana getirmek değil bizim derdimiz. Yollar yaparsınız, köprüler inşa edersiniz, havaalanları yaparsınız, hızlı trenler, otoyollar. Bunların hepsi bizim güçlü olduğumuzu göstermez. Şu sahilden bir gidin, kıyıdaki binaların önünü keserek denizin içini doldurdular. Bu bir vebal değil mi? Bu hesap sorulmayacak bir konu mu? Elbette sorulacak" şeklinde konuştu.

'ÜRETİM SEFERBERLİĞİ İLAN EDECEĞİZ'

Temel Karamollaoğlu ekonomiyi düzeltmek için üretim seferberliği ilan edeceklerini söyleyerek "Bizim elbette maddi ihtiyaçlarımızı karşılayacak yatırımlara ihtiyacımız var. Ama binalar bunu karşılamaz. Yollar, köprüler, havaalanları bunu karşılamaz. Hele de orada yapılan suistimaller hiç karşılamaz. Tekrar tekrar söyledik, ekonomiyi düzeltmek mi istiyorsunuz? Prensip olarak bir tek söz var: Üretimi artıracaksınız. Ne demek bu? Üretimi, halkımızın ihtiyacı olan ürünleri üretebilmek için seferberlik ilan edeceğiz. İster tarımda, ister sanayide, ister teknolojide tam bir seferberlik" diye konuştu.

'ENFLASYONUN ÜSTÜNDE OLSUN Kİ ZAM OLSUN'

Enflasyon konusuna ise Karamollaoğlu, "Dolar sürekli olarak yükselirse, fiyatlar sürekli olarak artarsa, sen yüzde 10, yüzde 20, yüzde 50, yüzde 70 zam yapsan hiçbir anlama gelmeyebilir. Neden? Enflasyon yüzde 110'a çıktıysa, sen de yüzde 100 zam yaparsan, o adam gelecek sene yüzde 10 daha fakir olacak demektir. Eğer bir zam yapıyorsan, o zam mutlaka enflasyonun üzerinde olacak ki zam olsun. Öbürüne zam denmez, fiyat ayarlama bile denmez. İktidardakiler bunu bir türlü anlamıyor, dinlemiyor. Niye? İşlerine gelmiyor da onun için. Yoksa biliyorlar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN