Karamollaoğlu: 19 yıllık iktidar 'metal yorgunluğa' neden olur

Karamollaoğlu: 19 yıllık iktidar 'metal yorgunluğa' neden olur

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu partisinin Şanlıurfa il kongresinde konuştu. Karamollaoğlu, "19 yıllık bir iktidar 'metal yorgunluğa' neden olur. Bunu ben söylemedim, Cumhurbaşkanı kendisi söyledi 'metal yorgunluk' diye" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Şanlıurfa il kongresinde konuştu. Saadet Partisi lideri, iktidarla ilgili "Evet, biz iktidardaki arkadaşlarımızla geçmişte bir arada olduk. Ama 19 yıllık bir iktidar 'metal yorgunluğa' neden olur. Ben tekstil mühendisiyim. Bir metal olması gerekenden fazla süre çalışırsa işlevini kaybetmeye başlar. Bunu ben söylemedim, Cumhurbaşkanı kendisi söyledi 'metal yorgunluk' diye" şeklinde konuştu.

'GÜÇLÜ OLANIN HAKKINI MAZLUMDAN ALMASINA ADALET DENMEZ'

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Birbirleriyle kavga etmeyen ülke kalmadı. Biz de öyle. Hiç gereği yokken Suriye'yle kavga ettik. Amerika'nın Irak savaşına destek verdik. Bunlar huzur ve barışın olmadığını gösteriyor bize.

Bir babayiğit çıktı Erbakan hocamız, Allah rahmet eylesin. Barışı tesis etmemiz gerektiğini bize öğretti.

Güçlü olmayan ülke etkili olamaz. Birtakım hedefleri gerçekleştirmek istiyorsa güçlenecek. Erbakan hocamız bu hareketin adını 'milli görüş' koyarken, bunun bir inanç meselesi olduğunu vurguladı. Bu yüzden her şeyden önce kendi ülkemizi yaşanabilir hale getirmeliyiz. Bunun için de manevi olarak iyileşmeliyiz. Kendi insanımız birbirine saygı duyarsa, adalet duygusunu kamil olarak anlar ve sadece kendi yandaşları için kullanmazsa o zaman ülkede barış olur, huzur olur. Adaletin olmadığı yerlerde huzur olmaz. Adalet güçlü olanın hakkını zorla mazlumda alana denmez. Adalet, mazlumun yanında olmayı gerektirir.

'MALLARINI BİZE SATANLARIN BİZİ DİKTE ETMESİNE İZİN VERMEYİZ'

Dünyada daha çok diktatörler destekleniyor dikkat edin. Her yerde insan hakları, demokrasi diyen ülkeler en çok mazluma karşı duran ülkeler.

Elbette biz dünyadan kopalım, ithalat yapmayalım demiyoruz. Ama kendi mallarını bize satanların bizi dikte etmesine izin vermeyeceğiz.

Amerika F-35 projesini iptal etti, paramızı vermedi. Biz kendi uçağımızı, tankımızı, topumuzu geliştirmezsek böyle olur. SİHA'lar önemli bir hamle, ama tek başına yeterli değil. Bizim her alanda gelişmemiz gerek. Sanayileşmeden ve tarımı kendimize yeter hale getirmeden güçlü ülkeyiz diyemeyiz.

'ASGARİ ÜCRETTE PAZARLIK YAPILIR MI?'

Herkes geçinebileceği kadar ücret almalı, onda da yoksulluk sınırının ne olduğu belli. Herkesin ihtiyaçlarını karşılayabileceği parayı cebine koyacaksınız. Bu sanayicilerin sırtına yük olur evet ama aynı zamanda pazarı canlandırır. Bu da istihdam sağlar. Sonra bir bakmışsınız kalkınmışız. Bunu en fazla 10 senede başarırız, bunu milli görüşçüler başarır.

Asgari ücrette bir pazarlık yapılabilir mi? Ama yapılıyor. Erbakan hoca yüzde 130 zam vermişti 1996'da iktidar olduğumuzda. O zaman bir sendika başkanı vardı, itiraz ediyordu hocaya. Niye dedik? 'Ben yüzde 30 diyordum yüzde 130 verdiniz nasıl çıkacağım insan içine' dedi.

'MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER BUNU BAŞARACAK'

Bir ürün üreten sanayici mutlaka en ucuz şekilde hammaddesini temin edebilmeli, vergileri inmeli. Biz de ihracatına destek vermeliyiz. Tarıma destek vermeliyiz.

Bunlar yapıldı mı biz tekrar güçlü Türkiye oluruz. Önce adalet ve sanayiyle kalkınma, ardından bütün dünyaya barış getiririz. Bunu milli görüşçüler yapacak. Önümüzde seçim var. Biz diyoruz ki seçmen ümidi seçsin. Saadet Partisi'nin iktidarıyla bunların gerçekleşeceğine güvensin.

'SEÇİMLERDE HİLE YAPILIYOR'

Sadece genel merkezimiz değil, il merkezlerimiz de çalışacak. 1 milyon gönüllü bulacaksınız bakın sayın Başkanım. Şanlıurfa'da her sandığın başına 5 kişiyi görevlendireceğiz. Bunlar ne yapacak? Şimdi seçimlerde hile oluyor. 1977 seçimlerinde 6 milletvekili çıkaracağız, 1 de senatör diye eminim ama baktım 1 milletvekili çıkarabilmişiz. Sivas bizi kucaklıyor, güzel işler yapmışız çok şaşırdım. Sonra ihtilal olunca o dönem MHP milletvekili olan biri dedi ki, 'Biz o seçimde sizin 1 milletvekili 1 de senatörünüzü yedik.'

'19 YILLIK İKTİDAR 'METAL YORGUNLUĞA' NEDEN OLUR'

Evet, biz iktidardaki arkadaşlarımızla geçmişte bir arada olduk. Ama 19 yıllık bir iktidar 'metal yorgunluğa' neden olur. Ben tekstil mühendisiyim. Bir metal olması gerekenden fazla süre çalışırsa işlevini kaybetmeye başlar. Bunu ben söylemedim, Cumhurbaşkanı kendisi söyledi 'metal yorgunluk' diye."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılında AK Parti teşkilatları için, "AK Parti, milletin bağrından çıkmış ve bugüne kadar gücüne hep milletten almış bir partidir. Milletimizle irtibatımızın zayıfladığı gün, bizim Allah göstermesin bittiğimiz gün olacaktır. Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımız, tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN