Karamollaoğlu'ndan BİSAV'a kayyum tepkisi: Demokrasi ve hukuka darbe

Karamollaoğlu'ndan BİSAV'a kayyum tepkisi: Demokrasi ve hukuka darbe

Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasına bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bilim Sanat Vakfı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'ne kayyum atanmasıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

"KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Bilim ve Sanat Vakfı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'ne kayyım atanmasının kimseye fayda sağlamayacağını ve alınan kararın siyasi olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Ülkemizin önemli bilim ve düşünce kuruluşlarından biri olan Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanması kararının siyasi bir maksatla alındığı açıktır ve kabul edilmesi mümkün değildir. Bir an evvel bu yanlış karardan vazgeçilmelidir" dedi.

" 'SİYASİ ÖÇ' ALMA HESABI YAPMANIN KİMSEYE FAYDASI YOKTUR"

Kayyım kararının demokrasiye ve hukuka darba olduğunu da vurgulayan Karamollaoğlu, "Bu karar hukuka, demokrasiye ve vakıf anlayışına bir darbe mahiyetindedir. Asırlardır medeniyetimizin sembolü olan vakıflar üzerinden 'siyasi öç' alma hesabı yapmanın kimseye faydası yoktur" ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN