Kardeşinin HES Kodu'yla yolculuk yaparken yakalandı! Savunması herkesi şaşırttı

Kardeşinin HES Kodu'yla yolculuk yaparken yakalandı! Savunması herkesi şaşırttı

İzmir'den Ağrı'ya giderken Kırıkkale'de durdurulan ve GBT işlemleri yapılan otobüste bir yolcunun koronavirüs testinin pozitif olduğu ortaya çıktı. Ayrıca kardeşinin HES Kodu'nu kullandığı tespit edilen yolcu kendisini "Yemin ederim sadece kardeşimle birlikte iyi niyetle bunu yaptık. Yoksa ben dalavere yapmıyorum, üç kağıtçılık yapmıyorum” sözleriyle savundu.

İzmir'den Ağrı'ya giden yolcu otobüsü Kırıkkale'deki trafik kontrol noktasında durdurulunca hayrete düşüren gerçek ortaya çıktı. Jandarma ekiplerince, Koronavirüs tedbirleri ve asayiş uygulamaları kapsamında sürücü ve yolcuların GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolleri gerçekleştirildiği sırda otobüsteki yolculardan Faruk Taşdemir'in koronavirüs test sonucunun pozitif olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca Faruk Taşdemir’in kullandığı “HES kodu”nun da kardeşine ait olduğu belirlendi.

'İYİ NİYETLE BUNU YAPTIK'

Jandarma, durumu İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine bildirdi. Trafik kontrol noktasına gelen filyasyon ekipleri, karantina kuralını ihlal eden Taşdemir’e ve otobüs firmasına 4 bin 50’şer lira idari para cezası uyguladı. Bir süre ekipleri ikna etmeye çalışan Taşdemir, “Yemin ederim sadece kardeşimle birlikte iyi niyetle bunu yaptık. Yoksa ben dalavere yapmıyorum, üç kağıtçılık yapmıyorum” diyerek kendisini savundu.

Yapılan işlemlerin ardından Taşdemir, karantina oteline yerleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN