Kartal’daki Yunus Apartmanı'nda yıkım tamamlandı

Kartal’daki Yunus Apartmanı'nda yıkım tamamlandı

İstanbul Kartal’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı'ndaki enkaz kaldırma çalışmaları sırasında çökmenin eşiğine gelen Yunus Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı. Yıkımın Bahar Apartmanı ile devam etmesi bekleniyor.

Kartal Orhantepe’de çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın hemen yanında bulunan ve yüksek risk tespit edilmesi nedeniyle yıkımına karar verilen Yunus Apartmanı'nda yıkım çalışmaları tamamlandı.

Moloz düzleştirme çalışmalarının ardından molozların taşınma işlemine geçilmesi bekleniyor. 10 katlı Yunus Apartmanı'ndaki tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüksek risk nedeniyle yıkımına karar verilen Bahar Apartmanının yıkımına geçilmesi bekleniyor. Bakanlık kararıyla geri kalan riskli binaların yıkımı ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek.

Yunus Apartmanı'nın acil yıkımı nedeniyle vatandaşların birçok eşyası içeride kalmıştı. Bu kez binalar yıkılmadan önce vatandaşların eşyalarını tahliye edebilmeleri için belli bir süre tanınacak.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN