Kastamonu Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı | Kastamonu 2018 seçim sonuçları son durum

Kastamonu Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı | Kastamonu 2018 seçim sonuçları son durum

Kastamonu Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve sonuçları haberimizde. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde oy verme işlemlerinin tamamlanmasıyla Kastamonu ili ve ilçelerinden de ilk sonuçlar gelmeye başladı. Peki Kastamonu'da hangi parti önde? AK Parti mi, CHP mi yoksa MHP mi önde? İşte 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi Kastamonu oy oranı ve son dakika haberleri.

Kastamonu il geneli ve ilçeleri seçim sonuçları belli olmaya başladı. 24 Haziran Pazar günü oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasıyla YSK sonuçları açıklamaya başladı. Peki Kastamonu'da hangi parti önde? AK Parti, CHP , MHP, İYİ Parti oy oranları kaç? 2018 Genel Seçimlerinde Kastamonu'da yaklaşık 240 bin seçmen oy kullandı. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek cumhurbaşkanlığı için yarıştı. İşte Kastamonu il ve ilçeleri seçim sonuçları ve oy oranları.

KASTAMONU CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OY ORANI

Kastamonu oy oranları diğer illerdeki gibi merakla bekleniyor. Oy kullanan vatandaşlar sandıkların açılmasıyla ilk oylarda kimin önde olduğunu araştırıyor. 24 Haziran Genel Seçimlerinden son dakika gelişmelerini, Kastamonu il geneli ve ilçeleri oy oranlarını karar.com'dan takip edebilirsiniz. Türkiye genelindeki tüm illerde olduğu gibi Kastamonu'da da seçim heyecanı yaşanıyor. Kastamonu'da yaklaşık 240 bin seçmen oy verme işlemlerini tamamladı. YSK ise Kastamonu'dan ilk sonuçları açıklamaya başladı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partiler arasında kıyasıya geçen seçim yarışından kimin galip ayrıldığını, oy oranlarını ve son dakika gelişmelerini sayfamızdan görebilirsiniz. 

18-06/23/kastamonu-secim-sonuclari-2018.jpg

İLÇE İLÇE KASTAMONU SEÇİM SONUÇLARI 2018

Kastamonu ili ve ilçeleri seçim sonuçlarını aşağıda paylaştığımız bağlantıları kullanarak öğrenebilirsiniz.

Abana seçim sonuçları ve oy oranları

Ağlı seçim sonuçları ve oy oranları

Araç seçim sonuçları ve oy oranları

Azdavay seçim sonuçları ve oy oranları

Bozkurt seçim sonuçları ve oy oranları

Cide seçim sonuçları ve oy oranları

Çatalzeytin seçim sonuçları ve oy oranları

Daday seçim sonuçları ve oy oranları

Devrekani seçim sonuçları ve oy oranları

Doğanyurt seçim sonuçları ve oy oranları

Hanönü seçim sonuçları ve oy oranları

İhsangazi seçim sonuçları ve oy oranları

İnebolu seçim sonuçları ve oy oranları

Kastamonu seçim sonuçları ve oy oranları

Küre seçim sonuçları ve oy oranları

Pınarbaşı seçim sonuçları ve oy oranları

Seydiler seçim sonuçları ve oy oranları

Şenpazar seçim sonuçları ve oy oranları

Taşköprü seçim sonuçları ve oy oranları

Tosya seçim sonuçları ve oy oranları

18-06/23/kastamonu.jpg

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %48,69 , Cumhuriyet Halk Partisi %18,63 , Milliyetçi Hareket Partisi %27,24 ve Halkların Demokratik Partisi %0,67 oy oranları ile Kastamonu ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hakkı Köylü

Metin Çelik

Murat Demir

KASTAMONU CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hasan Baltacı

Ayşegül Soylu Muslu

Devrim Ezgi Özalp

KASTAMONU MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hacı İbrahim Maşalacı 

Tarık Ziya Çağılcı  

Muharrem Avcı 

KASTAMONU İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İlhan Engin

Seyfi Sarıoğlu

Mehmet Murat Aşcı

KASTAMONU SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Bilal Çodur 

Necati Yavuz 

Hulisi Özbek

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE ADAYLAR NE VAAT ETTİ?

24 Haziran seçim süreci kısa da olsa renki görüntülere, adayların birbirinden ilginç vaatlerine ve kimi zaman da gerilimlere sahne oldu. Bugün demokrasi içinsandık başına giden 59 milyon seçmen tüm bunları geride bırakarak oy kullandı ve Türkiye tarihinde yeni bir sayfa açtı. Kocaeli seçim sonuçları da bu sayfanın renginin ne olacağını belirleyecek kritik önemde. Çünkü 1 milyonu geçen seçmenin bulunduğu iller arasında yer alan Kocaeli aynı zaman da partilerin çekişmesinin en bariz görüldüğü iller arasında. Peki 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların vaatleri ne oldu. İşte liste: 

AK PARTİ

1-) Seçimden sonra ilk iş OHAL’i kaldırmak olacak. Cemevlerine hukuki statü tanınacak.

2-) Yürütmenin daha güçlü, yasamanın daha itibarlı, yargının da daha bağımsız olması sağlanacak.

3-) Hayvanları koruma yasası çıkarılacak.

4-) Eğitimde tam gün modeli getirilecek.

5-) Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin emeklilik ek göstergeleri 3600’e çıkarılacak.

6-) Atatürk Havalimanı arazisi başta olmak üzere büyük şehirlerdeki eski stadyumların yerine millet bahçeleri kurulacak. Tüm şehirlerde ücretsiz 
çay, kahve ve kek servisi yapılacak kütüphaneli millet kıraathaneleri oluşturulacak.

7-) Her yıl 100 bin gence eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde 3 aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkânı getirilecek.

8-) Mega endüstri bölgeleri kurulacak. 30 büyükşehirde yapımı devam eden şehir hastaneleri ve yüksek hızlı tren projeleri yaygınlaştırılacak. Türkiye’nin otomobil projesinin prototipi 2019’da tamamlanacak, 2021’de ticari üretime geçilecek.

9-) Karadeniz ile Marmara arasında 45 kilometrelik alanda yapılacak Kanal İstanbul projesi hayata geçirilecek.

10-) Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak üçüncü havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2019’da açılacak.

CHP

1-) İlk 48 saatte OHAL kaldırılıp hukukun üstünlüğü egemen kılınarak emirle çalışmayacak, bağımsız, etkin ve gecikmeyen yargı düzeni kurulacak. KHK mağdurları görevlerine dönecek, kapatılan askeri liseleri tekrar açılacak.

2-) Yeni ve çağdaş bir Anayasa yapılarak, kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter rejim oluşturulacak.

3-) Kürt sorunu, 3B (Barışacağız, büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz) ile çözülecek. Okullarda Türkçe, anadil ve farklı bir yabancı dil eğitimi olacak.

4-) Herkesle kavga eden devlet görüntüsünden hızla çıkılarak, komşular başta olmak üzere dünyayla sağlıklı ilişkiler kurulacak.

5-) Her aileye bir ev, her eve bir maaş, öğretmenlere her 24 Kasım’da bir maaş ek ödeme, üniversite öğrencilerine de 19 Mayıs ve 29 Ekim’lerde 500’er TL gençlik ve Cumhuriyet bursu verilecek.

6-) Öğretmen, polis ve hemşirelere 3600 ek gösterge verilecek, çiftçiye mazot 3 lira olacak, asgari ücret 2 bin 200 lira, en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti giderilecek.

7-) Çalışan kadınlar için her mahalleye kreş açılacak, bebek bezi, süt ve bebek mamasında KDV indirilecek.

8-) Eğitimde tekli sisteme geçilecek.

9-) Atıl bırakılan meralar, sanayi, işgücü ve deniz daha aktif olarak kullanılacak. Endüstri 4.0’ın gerektirdiği üretim yapısı ve teknolojisi geciktirilmeden ülkemize kazandırılacaktır.

10-) Hayvanlara yönelik suçlar kabahat olmaktan çıkarılıp ceza kanunu kapsamına alınarak cezalandırılacak.

MHP

Sandıktaki vaatler1-) PKK’lılar, FETÖ’cüler ve diğer teröristler ile çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere kader kurbanlarına af çıkarılması için girişimler sürdürülecek.

2-) Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak.

3-) Hayvan hakları düzenlemesi hayata geçirilecek.

4-) Askerlik süresi prim ödemeksizin emeklilik hizmetine sayılacak.

5-) Asgari ücretten vergi alınmayacak.

6-) Vatandaşlar, kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtulacak.

7-) Esnaf ve çiftçilerin vergi ve prim yükümlülükleri hafifletilecek.

8-) Esnafı yok eden AVM ve zincir marketler ile belediye işletmelerine yönelik tedbirler alınacak.

9-) Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanınacak.

10-) Staj ve çıraklık süreleri emeklilik hizmetine sayılacak.

İYİ PARTİ

Sandıktaki vaatler1-) OHAL kaldırılıp bu konudaki keyfiliğe son verilecek, mağduriyetler giderilecek.

2-) Güçlendirilmiş parlamenter sistem yeniden inşa edilecek. Bağımsız ve tarafsız yargı ile anayasal sistemin denge-denetim mekanizması yeniden tesis edilecek.

3-) Okul öncesi ve temel eğim zorunlu hale getirilecek; 1 yılı okul öncesi, 12 yılı temel eğitim olmak üzere 13 yıla çıkarılacak.

4-) YÖK kaldırılıp akademik özgürlük tesis edilecek, üniversitelerin bölünmesiyle ilgili karar iptal edilecek. Askeri okullar yeniden yapılandırılacak; GATA ve Kuleli Askeri Lisesi başta olmak üzere tüm askeri okullar yeniden açılacak.

5-) Hayvanları korumaya yönelik çağa uygun düzenlemelere gidilecek.

6-) TRT satılacak. Şeker fabrikalarının satışı iptal edilip TÜRKŞEKER yeniden yapılandırılacak. Her yıl 50 milyar dolarlık fabrika yatırımı yapılacak.

7-) Gençlere iş sahibi olana kadar her ay 500 lira vatandaşlık maaşı; emeklilere yılda iki kez bayramlarda 1500’er lira ‘İYİ bayramlar ikramiyesi’ verilecek. Türkiye Dayanışma Fonu kurularak, yasal takibe düşen 5 milyon vatandaşın tüketici kredisi ve kredi kartı borçları satın alınıp silinecek.

8-) Polis, sağlıkçı ve öğretmene 3600 ek gösterge verilecek.

9-) Yeni Suriye politikasıyla Türkiye’deki Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri sağlanacak.

10-) İsrafı önleme politikaları geliştirilerek, makam aracı, uçağı ve gereksiz bina kiralamaları ile temsil ve ağırlama giderleri de dahil kamuda etkin tasarruf önlemleri uygulanacak.

SAADET PARTİSİ

1-) OHAL kaldırılıp adalet yeniden tesis edilerek mağduriyetler giderilecek.

2-) Kamu yararını, halkın menfaatini, insanların temel hak ve hürriyetlerini güvence altına almak amacıyla birbirinden ayrı fakat birbirini denetleyen ve dengeleyen kuvvetler ayrımı sistemi tesis edilecek.

3-) Devletin hiçbir işi kapalı kapılar ardında, kamuoyundan gizli yapılmayacak, şeffaflık ve hesap verilebilirlik kamu yönetiminin vazgeçilmezi olacak.

4-) Eğitimden istihdama, kamu ihalelerinden atamalara kadar her alanda adam kayırma, torpil ve iltimas ortadan kaldırılacak, liyakati esas alan adil bir sistem kurulacak.

5-) Tüketime ve gösterişe ayrılan kamu kaynakları üretime ve istihdama yönlendirilerek hızlı ve yaygın bir kalkınma hamlesi başlatılacak.

6-) Yolsuzlukla mücadele edilecek, devletin imkânlarını kötüye kullananlardan mutlaka hesap sorulacak.

7-) Doğum yapan kadına 3 yıla kadar doğum izni, parasızlıktan evlenemeyen gençlere faizsiz kredi verilecek.

8-) YÖK kaldırılıp, ‘üniversitelerarası kurul’un yapısı yeniden düzenlenecek, rektörleri akademisyenlerin seçeceği bir sistem kurulacak.

9-) Hastaneler ‘şifahene’lere dönüştürülecek, acil durumlar için kullanılan hava ambulansları güçlünün elinde VIP taşımacılık değil ihtiyacı olan 
herkesin hizmetine sunulacak.

10-) Kamu malını ne yiyeceğiz ne de yedireceğiz.

Kastamonu Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve sonuçları haberimizde. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde oy verme işlemlerinin tamamlanmasıyla Kastamonu ili ve ilçelerinden de ilk sonuçlar gelmeye başladı. Peki Kastamonu'da hangi parti önde? AK Parti mi, CHP mi yoksa MHP mi önde? İşte 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi Kastamonu oy oranı ve son dakika haberleri.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN