Kavurmada şarbon bilmecesi! 7 arkadaş hastaneye kaldırılmıştı...

Kavurmada şarbon bilmecesi! 7 arkadaş hastaneye kaldırılmıştı...

Trabzon'da, Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlığın etinden yiyen vatandaşların rahatsızlanması sonucu etlerden alınan numunelerin kontrole gönderildiği, numunelerden hayvan hastalığı yönünden negatif sonuç çıktığı bildirildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kestikleri  kurban etinden yedikten sonra rahatsızlanan kişilerin şarbon şüphesiyle tedavi  altına alındığına ilişkin iddialara değinildi.

Açıklamada, 23 Ağustos'ta Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi  Hastanesine başvuran hastalara, yapılan muayeneleri sonucunda olası bir hayvan  hastalığı ön tanısı konulduğu belirtildi.

Hastaneye başvuran hastalarla irtibat sağlandığı, ellerinde mevcut  bulunan etlerden aynı gün numuneler alınarak Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü  Müdürlüğüne gönderildiği aktarılan açıklamada, numunelerin hayvan hastalığı  yönünden negatif çıktığı, hastalık belirtisine rastlanmadığı kaydedildi.

Açıklamada, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve  Yem Kanunu gereğince Trabzon sınırları içerisinde hayvan hastalık ve zararları  ile mücadele hizmetleri kapsamında salgın ve bulaşıcı hayvan hastalıklarını  önlemek için ilgili kurumlarca idari ve fenni tedbirlerin alındığı ifade  edilerek, ilgili durumun takibinin İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığı ile  koordineli yapıldığı bildirildi.

TRABZON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN