Kaymakamlık sınavı başvuru şartları neler? Kaymakamlık sınav başvuru tarihleri

Kaymakamlık sınavı başvuru şartları neler? Kaymakamlık sınav başvuru tarihleri

Kaymakamlık sınavı için başvurular için net tarih, Resmî Gazete’de yayınlandığı gibi ÖSYM üzerinden kabul ediliyor. Kaymakamlık sınavına başvurabilmek için bazı şartlar da gerekiyor. Başvurular ÖSYM’nin resmî internet sitesi üzerinden AİS bölümüyle gerçekleşiyor. İşte detaylar…

Gelen son dakika haberine göre; kaymakamlık sınav başvuruları başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek başvuru ekranına erişerek ilgili bölümleri doldurmanız gerekiyor. İşte 2019 kaymakamlık başvuru şartları ve diğer bilgiler…

100 kaymakam alımı için sınav başvuru ekranı aşağıdaki ekrandan açılacaktır. Ekran açılır açılmaz sınav başvuru ekranına erişmek adına aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Sınava girecek adaylarda, üniversitelerin en az 4 senelik lisans eğitimi veren fakültelerinin siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, iktisat, kamu yönetimi, maliye ve finans, işletme, halkla ilişkiler ve tanıtım, sosyoloji, psikoloji bölümlerinden ya da bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında bulunan derslerin en az yüzde 80'ine sahip olan diğer bölümlerden veya hukuk fakültelerinden mezun olma koşulu aranıyor.

Üniversitelerin mühendislik, sosyal bilimler fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az 4 senelik lisans eğitimi yapan ve siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat bölümlerinde lisansüstü eğitim yapanlar da sınava başvuruda bulunabilecek.

Ayrıca adaylarda, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 35 yaşına erişmemiş olmaları ve askerlikle ilişiklerinin bulunmaması şartı da aranıyor.

19-09/19/kaymakamlikjpgg.jpg

SINAV NE ZAMAN?

Kaymakamlık sınavı, 9 Kasım 2019 tarihinde saat 10.15'te Ankara'da yapılacak. Sınava girecek olanlar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınavda 100 soru için adaylara 150 dakika zaman verilecek.

Sınavda, 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (100) 4 katı olan 400 aday mülakata katılmaya hak kazanacak ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN