KHK’lı Prof. Savaş’a beraat var, pasaport yok

KHK’lı Prof. Savaş’a beraat var, pasaport yok

KHK ile ihraç edilip yargılandığı davada beraat eden Prof. Dr. Haluk Savaş’ın kanser hastalığı nedeniyle yurt dışında tedavi olmak için pasaport çıkartma talebi mahkemeye kararına rağmen reddedildi. Ret kararını paylaşan Savaş’a Twitter’dan 50 bin destek mesajı geldi.

KHK ile ihraç edilip yargılandığı davada beraat eden Prof. Dr. Haluk Savaş’ın nükseden kanser hastalığı nedeni ile yurt dışında tedavi olmak için yeniden pasaport çıkartma talebi mahkeme kararına rağmen reddedildi. Savaş, pasaport görevlisine mahkemenin yurt dışı çıkış yasağını kaldırdığını belirtmesi üzerine kendisine “Kanser raporlarınızla birlikte CİMER’e yazın” cevabının verildiğini aktardı. Haluk Savaş’ın konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Az önce TC Adana Valiliği’ndeydim; pasaport için önce tahditlerin sorgulandığı odaya girdim. Memura KHK’lı olduğumu, yargılanıp beraat ettiğimi, mahkemenin yurt dışı yasağımı kaldırdığını, iki kez tekrar etmiş kanser hastası olup yurt dışında tedavi olmak istediğimi belirttim. Memur bilgisayardan baktı KHK ile kamudan ihraç olduğumdan KHK ile pasaportumun iptal olduğunu bu nedenle pasaport çıkaramayacaklarını belirtti. Yani mahkemenin benim yurt dışına çıkış yasağımı kaldırması hiç bir anlam ifade etmiyor. KHK bizi yurt içinde ölmeye mahkum ediyor.‘Bu KHK’ya karşı ne yapabiliriz?’ diye sordum. ‘Kanser raporlarınızla birlikte CİMER’e yazın’ denildi. Benim ortalama beklenen ömrüm 39 ay, bunun 30 ayı geçti ‘geri kalan’ 9 ayı devletin çeşitli birimleri ile ‘yazışarak’ geçireceğiz anlaşılan” ifadelerini kullandı.  

Tedavi için yurt dışına çıkmak isteyen ancak pasaport alamayan kanser hastası KHK’lı Savaş’a sosyal medyada büyük destek yağdı. Twitter hesabında pasaport alabilmesi için kendisine çok sayıda destek geldiğini belirten Savaş, “Sevgili vicdan sahipleri beni hiç yalnız bırakmadınız, 50 bine yakın tweet attınız. Türkiye gündeminde ikinci sırayı verdiniz, sağolun” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN