KHK'yla ihraç edilen polis Burak Zekeriya Altunok Ağrı'da şehit düştü

KHK'yla ihraç edilen polis Burak Zekeriya Altunok Ağrı'da şehit düştü

Ağrı'da şehit düşen Burak Zekeriya Altunok memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlanırken, şehidin KHK ile ihraç edildiği, polislikten atıldığı ortaya çıktı. 16 ay hapis yatan fakat daha sonra beraat etmesine rağmen mesleğine dönemeyen Altınok'un, bedelli parası bulamadığı için askere gittiği anlaşıldı. Öte yandan 695 sayılı KHK ile ihraç edilen Altunok'un, göreve geri dönmek için OHAL Komisyonu'na herhangi bir başvuruda bulunmadığı öğrenildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından askeri araca düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan er Burak Zekeriya Altunok, Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin KHK ihraç edildiği, polislikten atıldığı ve bedelli parası bulamadığı askere gittiği ortaya çıktı.

19-10/23/100.jpg

FETÖ'cü iddiasıyla tutuklanan Altunok'un 16 ay hapis yattığı, beraat etmesine rağmen mesleğine dönemediği ve bedelli parası bulamadığı askere gittiği öğrenildi.

19-10/23/ana-manset-2-1571837007.jpg

Evli ve 2 çocuk babası olan Altunok'un cenazesi dün akşam saatlerinde Kayseri'ye baba evine gerildi. Baba evinden alınan helalliğin ardından şehidin naaşı, Kalem Kırdı Camii'ne getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin sırtında musalla taşına konuldu.

19-10/23/ana-manset-2-1571837024.jpg

Şehidin eşi Vildan Altunok, tabutun başında "Kurban olurum sana" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Ahmet Eren ve 3 yaşındaki oğlu Gökdeniz de habersiz bir şekilde etrafı izledi. 32 yaşında şehit olan Altunok, cenaze namazının ardından toprağa verildi.

OHAL KOMİSYONU'NA BAŞVURMAMIŞ

Öte yandan 695 sayılı KHK ile ihraç edilen Altınok'un, göreve geri dönmek için OHAL Komisyonu'na herhangi bir başvuruda bulunmadığı öğrenildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN