Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet'in 100. yılında Ankarayı Mansur Yavaş yönetecek

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet'in 100. yılında Ankarayı Mansur Yavaş yönetecek

TBMM'deki grup toplantısını iptal eden CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin Ankara adayı Mansur Yavaş'ı ve Ankara projelerini kamuoyunu tanıttı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'yı Mansur Yavaş yönetecek. Ankara'nın kaderini değiştireceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun ardından kürsüye çıkan Mansur Yavaş "Seçilirsem belediyede liyakat esasına göre hareket edeceğime ve kimseyi işinden etmeyeceğime söz veriyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium’da düzenlenen tanıtım toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Mansur Yavaş’ı ve Ankara projelerini kamuoyuna tanıtıyor. CHP’li milletvekillerinin de yerlerini aldığı toplantıda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP’nin Genel Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce de bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Bugün bir eksiğimiz var: Levent Gök. TBMM Başkanvekili. O yasaya olan saygısı ve tarafsızlık ilkesine olan saygısı nedeniyle bugün aramızda yok.

Güzel Ankara’yı konuşacağız, Ankara hepimizin göz ağrısı, Ankaralılar huzur içinde bir kentin sokaklarında gezsinler, tanımasalar bile birbirlerine selam versinler, herkesin rahat ve huzur içinde yaşadığı bir Ankara…

Atatürk, milli kurtuluş savaşını Ankara’da bir imece kültürü ile başlattı. Birlikte mücadele etmek, birlikte savaşmak, Ankara’nın başkent oluşunun özünde yatan felsefi budur. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz.

Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’yı Mansur Yavaş yönetecek. Ankara’nın kaderini değiştireceğiz . Cumhuriyet’in ilk yıllarında okuma yazma oranının en düşük olduğu şehir Ankara’ydı. Ankara Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları sayesinde dünyanın ilk planlı şehirlerinden biri olarak tarihe geçti.

Bozkırı yeşilliğe dönüştüren o dönemin kahramanları, bugün beton bir Ankara ile karşılaşmamızı beklemiyorlardı. Kötü kader sürekli değildir. Bunu değiştireceğiz. Bir kişinin kararlılığıyla değiştireceğiz. O kişinin adı Mansur Yavaş.

Hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Kimsenin işine son verilmeyecek. Herkesin emeğinin güvencesi Sayın Mansur Yavaş’tır. Bizler her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Sayın Yavaş da harcadığı her kuruşun hesabını milletine ve Ankaralılara verecektir.

Atatürk, Milli Kurtuluş Savaşı’nı Ankara’da bir imece kültürü ile başlattı. Birlikte mücadele etmek, birlikte savaşmak Ankara’nın başkent oluşunun özünde yatan felsefi budur. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz.

Trump bir konuşmanın ardından ‘Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz’ dedi. Sokak kabadayısı diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hiç kimse tehdit edemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde egemen güçlerin lütfu değil; kan vardır, milletin kanı vardır, milyonlarca şehit vardır, Kuvâ-yi Milliye vardır.

Egemen güçlere teslim olmamak için Kuvâ-yi Milliyeciler vardı. Biz onların torunlarıyız. Onlar Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdular. Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay değildir. CHP avukat ofislerinde değil savaş meydanlarında kurulan bir partidir.

NE VARSA SATTILAR SIRA ASKERİ FABRİKALARDA

Her şeyi sattılar. Şimdi sıra askeri fabrikaları satmaya geldi. Sakarya’da 1975 yılında kurulan Tank Paket Fabrikası satılıyor. Özelleştirme adı altında peşkeş çekiliyor. Bu fabrikada Fırtına Obüsleri yapıldı. Bu fabrika yeniden kurulsa bedeli 20 milyar dolar. Şimdi bunu özelleştirip satıyorsunuz.

Resmi Gazete’de yayınlandı, özelleştirilecek diye. Gelen tepkiler üzerine sarayda oturan kibir abidesi, ‘Yapılan iş özelleştirme de değildir, özelleştirme farklı şey. İşletme hakkının belli süre için BMC’ye devredilmesidir’ diyor. BMC kim iyi biliyorsunuz. Yalancıdan devlet adamı olmaz, millete hayır gelmez.

Benim imzam olsa Kılıçdaroğlu bunu uydurdu der ama kendi imzası var. Elimizde kararname var. Kararname olmasa yarın çark edecek. Sen kalkıyorsun Sakarya’da özelleştirme değil diyorsun. Yazdığına mı konuştuğuna mı inanalım. Yalan söylemek devleti yönetenler için yaıp değil midir? Hiçbir devlet kendi askeri fabrikalarını yabancılara peşkeş çekmez. Askeri fabrika yahu. 20 milyar dolarlık askeri fabrika.

İKTİDARA 9 SORU SORUYORUM

– Özelleştirme çalışmaları başlatılan faabrika için değer tespit çalışması yapılmış mıdır?
– Komisyon bir değer tespiti yapmışşa bu değer kaç liradır.
– Fabrikanıon özelliştirme işlemleri için ihale komisyonu kurlmuş mudur?
– İhale yapılmış mıdır? Yapıldıysa nerede ne zaman yapılmıştır? Hangi usulle yapılmıştır?
– İhaleye kaç firma teklif vermiştir. Verilen teklifler ne kadardır?
– İhaleyi alan firmaya üretim ve satış garantisi verilmiş midir?
– Fabrikada çalışan askeri personel özelleştirmeden sonra da çalışmaya devam edecek midir?
– Eğer edeceklerse askerlerimiz ihaleyi alan Katar şirketinin emrinde mi çalışacaktır? Tank palet yapacak BMC şirketinin yüzde 49.9’u Katarlılara kaça satıldı?
– Bu özelleştirmede bir ihale yapılmadıysa sebebi nedir?

YSK AÇIKLAMASI

Diyorlar ki, efendim YSK’ya güvenmiyorsanız seçimlere girmeyin diyorlar. Biz YSK’ya güvenmiyoruz. Ama seçimlere katılan milyonlara güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz.Bizim belediye başkanlarımız, namuslu, dürüst ve adaletli olacaklar. Pozitif ayrımcılığı fakir fukaradan başlatacaklar. Ama fakir fukaraya yardım yaparken yoksulluğunu teşhir etmeyecekler. Bunu Mansur Yavaş da yapacak. İnanıyorum, sayın Mansur Yavaş beş yıl içerisinde Ankara’yı dünyanın merkezi haline getirecek. Konuşulan, turist çeken bir Ankara haline getirecek.”

MANSUR YAVAŞ KÜRSÜDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Mansur Yavaş kürsüye gelerek konuşma yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise şunları söyledi:

Bizler kavgaya çatışmaya husumete gelmiyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirmeye, huzurlu ve sağlıklı kent haline dönüştürmeye geliyoruz. Nefret dilini kendimizden uzak tutacağız. Bizler 31 mart akşamı seçimi kazandığımızda kendimizi zafer kazanmış saymayacağız. Bu savaş değil ki. Kim olura olsun karşımızdakini bütün kimliklerden bağımsızı sadece insan olarak görüceğiz.

Ben kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Hizmeti ihtiyaç ve aciliyet sırasına göre dağıtacağız. Kendisi yüksek olan ruhu olmayan binalar oldu. Maalesef şehrimiz insanlara değil araçlara göre planlandı.Yardımları yaparken kameralarla gitmeyeceğiz.

Hiç bir ihtiyaç sahibini rencide etmeyeceğiz. Yatay mimariyi özendirip sağlıklı şehirler planlıyoruz. Ankara’yı betona değil, yeşile boğacağız.İşsizliğin azalması için gerekli hamleleri yaparken diğer yandan turizmde çeşitliliği arttırmayı planlıyoruz.

Kadınlara emeklilere gençlere çocuklara yaşlılara engellilere huzurlu ve mutlu yaşayabilecekleri Ankara vaat ediyoruz.

Tarımı destekleyeceğiz, üretici ve alıcıyı buluşturacağız. Belediye başkanlığı belediye başkanlığı yapacak, kulübü de sizler yöneteceksiniz. Lisansı amatör sporcu olarak sporun tüm çeşitlerin destekleyeceği bir yapıyı oluşturacağız

İnsanların stres içinde yaşaması, hastalıkların artması, afetler, klimatik dengelerin bozulmasını tesadüf mü sanıyorsunuz? İnsani yok sayan bir anlayışın sonucu böyle felaketler elbette olacaktı. Şehirlerin havası, suyu, yeşili, tarihi dokusu seçilen başkanın keyfince kullanacağı şekilde mülkiyetine geçmez. Bunlar gelecek nesillerin emanetidir.

Bizler bilimle, ortak akılla kenti yönetmeye takibiz. İnsanımıza temiz hava, içilebilir su, konforlu bir ulaşım vadediyoruz. En az 32 kilometrelik bisiklet yolunu şehrimize kazandıracağız. Kamusal açık alanlarda ücretsiz internet… Sosyal yardımlara devam edeceğiz.

Yardım yaptığımız ailelerin çocuklarının okuyup meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Yatay mimariye önem vermeyi amaçlıyoruz. Biz Ankaramızı betona değil, yeşile boğacağız.

 

Engelli vatandaşlarımızın rahatça seyahat edebileceği toplu ulaşım ve sokak planlaması tasarlayacağız. Sokak hayvanlarının rahatça yaşayacağı barınaklar hazırlayacağız. Köye dönüş projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Tarımı destekleyeceğiz. Yurtdışından ağaç ve fidan getirme uygulamasına son vereceğiz.

Belediye başkanı olduğum zaman Ankaragücü ve Gençlerbirliği’ni destekleyeceğiz. Diğer spor dallarının desteklenmesi için çalışacağız. İlk yapacağımız makam araçlarının sayısını azaltacağız, o çakar ışıklarını da sökeceğiz. Hiçbir özel işimize belediye araçlarıyla gitmeyeceğiz.

Ankara’da “tasarı” kelimesi anlamına uymayan, ne için yapıldığı bilinmeyen, milyarlar harcanmış onlarca proje var. Dinozor, uçan efeler, uçan otel… Yapılan iyi şeyleri yıkmaya gelmiyoruz. Hatalı projeleri halkımıza kazandırıp, zararı azaltmayı hedefliyoruz. Bu müsrifliğe dur deme zamanı geldi.

Tüm harcamalarımızın hesabını vereceğiz. Vergilerle yapılan hizmetleri reklam panolarından duyurmayı israf olarak görüyoruz. En zenginler ve en fakirler bir arada yaşıyor. Bu şehir birbirini tanımayan bir kent haline geldi. Burası Atatürk’ün mirası.

Büyükşehir belediyesini yasaların öngördüğü şekilde, devletin tüm unsurlarıyla uyumlu bir hizmet aracı olarak kullanacağız. Ankara’ya ve hemşehrilerimize uygun olarak bir hizmet vereceğiz. Kentin 50 yıllını, Ankara’nın ölçülerini dikkate alarak planlayacağız. Ankara’da insanların gezebileceği, sokakta yürüyebileceği 3 sokak sayamaz hale geldik. Artık yeter bu şehir bir 5 yıl daha bu zihniyeti taşıyamaz.

Belediyecilikte izan, nizam dönemi başlıyor. Ankara’ya asıl vaadimiz de budur. Ankara’yı tarafsız bir şekilde yöneteceğiz. Önce en yoksulu, en muhtacı gözeteceğiz. Belediyeyi şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir şekilde yönetmeye talip oluyoruz. Benim adaylığım konusunda irade gösteren Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’e de ayrıca çok çok sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN