Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın aslan kesilmesini beklerdim

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın aslan kesilmesini beklerdim

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'mal varlığının araştırılması' maddesini içeren ABD yaptırımları karşısındaki suskunluğunu eşeştirirken, "Aslan kesilmesini beklerdim, arada yapıyor ya... 'Ey Trump, sen benim mal varlığımı mı araştıracaksın? Araştırmazsan namertsin. Verilmeyecek tek kuruş hesabım yoktur' diyecekti." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Sözlerine işçilere yönelik olarak kullandığı "Nerede bir dert nerede bir sorun varsa ben ya da arkadaşlarım yanınızda olacak. Biz siyaseti halka hizmet için yapıyoruz. Birileri siyaseti köşeyi dönmek için yapıyor. Herkese hakkını teslim etmek gerekiyor" ifadesiyle başlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"PARA YİYENLERİN HAKKINI MI SAVUNACAĞIZ?"

Şehitler hepimizin onurudur, şehitlere saygı duymak hepimizin görevidir, inancımız da, siyasi duruşumuz da bunu emreder. 15 Temmuz şehitleri için toplanan 309 milyon lira nereye gitti? 15 Temmuz'u bayram kabul ederler, güzel bayram derler, 15 Temmuz için para topladın? Nerede bu para? Cevap yok. Bu soruyu sorma... Niye sormayayım? Hangi gerekçeyle sormayacağım? Şehidin hakkını hukukunu savunmayacağım da, gazilerin hakkını hukukuun savunmayacağım da para yiyenlerin hakkını mı savunacağım? Nerede bu para?

Vicdan sahibi olan herkes adaleti yüreğinin bir köşesinde tutar. Adalet üzerine insanoğlu düşüncelerini ifade eder. Herkesin bir görevi, herkesin bir hakkı hukuku vardır. Geçen hafta parlamentoda adalet reformunun birinci bölümü Meclis'te kabul edildi. Devletin dini adalettir. Adalet üzerine insanoğlu düşüncelerini ifade eder. Canlı olan her şeyin hakkı ve hukuku vardır. Onu koruyacak olan da bizler, insanlardır. Düzenleme geldi diye adalet geldi diye bir şey yok. Adaleti mumla arıyoruz. Adalet bu ülkeye gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

"BİR BABANIN TERS KELEPÇEYLE GÖTÜRÜLMESİ HANGİ VİCDANDA VARDIR?"

Hala sözde 'adalet geldi'. Hala şafak baskınları yapılıyor. Sabahın köründe insanların evi basılır mı ya? Telefon edersin gelir. Şafak baskını yapıyor, tutukluyorsunuz. Gözaltına alıyorsunuz. Bunun adı işkencedir. Açarsınız telefonu, 'Şu saatte gel kardeşim, ifadeni alacağız.' Geliyorsa gelir. Neden ailenin gözü önünde, bir babanın ters kelepçeyle götürülmesi hangi vicdanda vardır? O çocukların bunu görmesi doğru mudur acaba? Biz buna isyan ediyoruz arkadaşlar. 

Bakın örnek veriyorum, Demokrasi İçin Birlik bir toplantı yapmak istiyor. 'Yasak' diyorlar. Hrant Dink Vakfı Kayseri'de yasaklıyorlar, 'Tamam Şişli'de yapalım' diyorlar. 'Yok, yapamazsınız.' Hangi adalet, hangi reformdan bahsediyorsunuz. Hakimin vicdanı olmadan o ülkeye adalet gelmez. Hakim emri saraydan alıyorsa o ülkeye adalet gelmez. Önemli olan hukukun üstünlüğüdür, insan haklarıdır.

"TARAFSIZSAN TARAFSIZ KALACAKSIN"

1 yılda 26 milyon 115 kişiye Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlatılmış, 4 milyon kişiye de dava açılmıştır. AK Parti Genel Başkanı'nı eleştirmeyecek mi bir insan? Eleştirirsen eleştiremezsin... Niye? Cumhurbaşkanı. 'Tarafsız davranacağım' diye yemin etti. Tarafsızsan tarafsız kalacaksın. Bizi de eleştiriyorlar. Sonuçta vatandaş düşüncesini bir şekilde açıklamak zorunda.

KHK ile 125 bin 687 kişi devletten ihraç edildi. İhraçların ardından FETÖ borsası kuruldu. Kayınpederi olanlar dışarıda, garibanlar içeride. Siyasi akrabaya göre adalet dağıtıyorlar.

Saray sosyetesinin başındaki zat diyor ki; her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok. Doğrudur, ama saray için doğrudur. Lale Devri yaşıyorlar. Onlar için iş ihaledir. Onun için gideceksin iş arayacaksın, KPSS sınavına gireceksin... Devlette mi çalışmak istiyorsunuz? Özel bir yerden alırlar, başlatırlar, bir bakarsınız bir haftada devletin en önemli görevlerine gelmişsiniz. Bu saray için geçerlidir, peki garibanlar ne yapacak? Her üniversite bitiren iş bulacak diye bir şey yok diyorsun. Senin çocukların için geçerli, partililerin için geçerli ama bu fakir fukara için geçerli değil. 

"BU MİLLET ARTIK ETİ GRAMLA ALIYOR"

Bunların kanundan da haberi yok, Anayasa'dan haberi yok. Çalışma hakkı ve görevi... Bakın devlet, çalışanların hayat seiyesini yükseltmek, çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önleyecek ortam yaratmak ve gerekli tedbirleri almak... Bu tedbirler alınıyor mu? Saraydaki kimse işsizlik çekmiyor. Hepsinin keyfi yerinde. İşsizliğin ne olduğunu biliyorlar mı? Saray sosyetesi, bir kişinin işsiz olması halinde mutfaktaki yangından haberi var mı? Bu millet artık eti gramla alıyor, acaba saray sosyetesi bunu biliyor mu?

Üretmez borçla geçinirseniz Trump'ın tweetlerine maruz kalırsınız. 82 milyonu tefeciye teslim ettiler. Bu kadar milyar dolar tefecilere faiz verilmez. O milyar dolarlarla fabrika kurulsaydı ne olurdu? On binlerce kişi iş sahibi olurdu. Hiçbir devlet başkanı da kalkıp Türkiye'yi ekonomisi üzerinden vurmayacaktı, eleştirmeyecekti. Yuları kaptırdılar. Tefecilere yuları kaptırdılar. Yuları kaptırırsan atların nereye gideceğini sen değil yuları tutan gösterir.

"MİLLET SİGARA İÇMESE SENİN BÜTÇE AÇIĞIN DAHA DA ARTACAK"

Tüm bunlar dururken bunların uğraştığı bir şey. 'Arabada sigara içmeyeceksin.' Sana ne kardeşim, araba benim. Senin başka derdin yok mu? Milletin mutfağında yangın var. Şimdi tutturdular sigara haramdır. Millet sigara içmese senin bütçe açığın daha da artacak. 

Süleyman Şah türbesini kendi topraklarımızdan kaçırmak zorunda kaldık. Ar damarı olan utanır. Kendi vatanından Süleyman Şah türbesini kaçırıyorsun, bunu da büyük bir başarı olarak satıyorsun. Ya kendi toprağından kaçan adam ne zaman kahraman olmuş? 40 milyar dolar Suriyelilere para harcadılar. Yetmemiş beyefendi hala diyor ki 'Gerekirse daha da harcarız.' E buyur harca, o ödemiyor ki, saray da ödemiyor. Kim ödüyor? 82 milyon vatandaş. Vatandaşın cebiyle kahramanlık edebiyatı yapıyor. E harca bakalım, harca. Zaten saray kara delik, ha bire para yutuyor. Devletin itibarını da sıfırladılar. Kimsenin dikkate aldığı yok.

"ERDOĞAN'IN ASLAN KESİLMESİNİ BEKLERDİM"

ABD sopa gösterdi 'mal varlığını araştıracağız' diye. Erdoğan'ın aslan kesilmesini beklerdim, arada yapıyor ya... 'Ey Trump, sen benim mal varlığımı mı araştıracaksın? Araştırmazsan namertsin. Verilmeyecek tek kuruş hesabım yoktur' diyecekti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bizi bu kadar aşağılayan bir mektup gelmedi. Johnson'un mektubunu hatırlıyorsunuz değill mi? 'Yeni bir dünya kurulur, o dünyada Türkiye yerini alır' diyordu. İşte İnönü budur. Allah aşkına bu mektubu nasıl hazmettiniz? Nasıl kozlar var ABD'nin elinde ki bunu yalayıp yuttular. Mal varlığıyla ilgili mi, başka bir şey mi? 'Sorunlarını çözmek için çok uğraştım' diyor Trump. Özel sorunlar mı, ailevi sorunlar mı, finansal sorunlar mı? Hangi sorunları çözmek için uğraşır Trump. Bütün partiler tepki gösterdi, AK Parti'den tık yok. Ve 18'inde açıklama yapıyor Erdoğan, 'Elbette bunu unutmadık. Bizim karşılıklı olan sevgi saygımız da bunları sürekli olarak gündemde tutmaya müsaade etmiyor.' Adamda mide olur ya, nasıl kaldırdınız? 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN