Kılıçdaroğlu: KKM ekonominin kalbine konmuş atom bombasıdır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin Yalova'daki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "KKM ekonominin kalbine konmuş atom bombasıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da düzenlenecek CHP Grup Toplantısı için kente geldi. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 23’üncü yıl dönümü nedeniyle Yalova’daki Deprem Anıtı’nı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’na İl Başkanı Mehmet Gürel ve İçişleri Bakanlığı tarafından yolsuzluk soruşturması çerçevesinde görevden uzaklaştırılan Vefa Salman bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından kentteki süs bitkisi üreticileri ile Garden AŞ’de bir araya gelerek üreticilerin sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Ardından partisinin Grup Toplantısı'nı yapan CHP lideri toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"SARAYLARDA YAŞAYANLAR HALKIN SORUNUNU ÇÖZEMEZ"

"Saraylarda yaşayanlar halkın sorununu çözemez. Bunu bilmenizi isterim. Sarayda yaşayanların izlediği politika şudur: Altta kalanın canı çıksın.

Erdoğan'ın ve arkadaşlarının izlediği ekonomik politikanın temel felsefesi altta kalanın canı çıksın. Bunu yapmayacağız. Hiç kimse bu topraklarda altta kalmayacak. Hiç kimsenin canı çıkmayacak. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek.

BEŞ FİRMAYA SON 18 YILDA 203,7 MİLYAR DOLARLIK İŞ VERİLDİ

Ben sık sık 5'li çetelerden söz ederim. Beşli çetelerin bu ülkeye açtığı felaketlerden de söz ederim. Son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık iş verildi.

Eğer benim söylediğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşıma sana ders veririm ben.

2002 - 2003 - 2022, bu yıllarda bizim devlet bütçesinden ödediğimiz faiz 253 milyar 541 milyon dolar. Her ay ödediğimiz faiz 2 milyar 127 milyon 407 bin dolar.

Faize karşıyız diyorlar: Bu faizi ki ödüyor? Siz ödüyorsunuz.

Kur korumalı mevduat ekonominin kalbine konmuş atom bombasıdır.

MUHTARLIK KANUNU

Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Muhtarların pozisyonu düzelteceğiz. Muhtarlar için birleşik oy pusulası getireceğiz. Muhtarlar kendi mahalleleriyle ilgili bir karar alınacaksa belediye meclislerine katılacaklar, söz ve karar sahibi olacaklar. Sosyal yardımlar dağıtılacaksa muhtarlar aracılığıyla dağıtılacak. Bunların tamamını muhtarlık kararını hazırladık. AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Bunların tamamını gerçekleştireceğiz.

Hiç endişe etmeyin: Bay Kemal bütün engelleri aşıp halkıyla kucaklaşacaktır. Emin olun!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN