Kılıçdaroğlu'ndan 'adalet reformu' çağrısı: İnsanların duygularıyla oynamayın

Kılıçdaroğlu'ndan 'adalet reformu' çağrısı: İnsanların duygularıyla oynamayın

Çankaya'da Adalet Parkı'nın açılışında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, adalet reform paketi için çağrı yaptı: 'Adalet', 'adaleti sağlayacağız', 'adalette reform yapacağız' dediler. En büyük adaletsizliğin altına imza attılar. İktidar sahiplerine seslenmek isterim, insanların duygularıyla oynamayın.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan Adalet Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bu coğrafyada herkesin huzur içinde yaşaması gerektiğini belirtti. "Görüşlerimiz, kimliklerimiz, inançlarımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama bizler bu güzel ülkede bayrağımızın altında özgürce yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, mahkemelerin adil karar vermesi gerektiğini belirtti.

Gazetecilerin, siyasetçilerin, sivil toplum örgütleri liderleri ve başkanlarının hapiste olmaması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, bunun için de 'adalet' dediklerini kaydetti. Adalet yürüyüşüne değinen Kılıçdaroğlu, adalet taleplerinin güçlenerek devam ettiğini söyledi.

19-07/13/ana-manset-1563023347.jpg

"GETİRİN PAKETİ, HANGİ GEREKÇELERLE GETİRMEDİNİZ?"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu ülkede adaletsizlikler var. Eğer adaletsizlik olmasaydı 'adalet reformu' diye bir kavram gündeme gelmezdi. Demek ki adaletsizliğin olduğunu ülkeyi yönetenler de gayet iyi biliyorlar. Ama bugün adalet reformu yapacağız diye yola çıkanlar en azından hapisteki gazetecileri kurtarmak için, 'haksız yere hapse girmesinler' demek için o reform paketini parlamento kapanmadan getirmek zorundaydılar, ama getirmediler. 'Adalet', 'adaleti sağlayacağız', 'adalette reform yapacağız' dediler. En büyük adaletsizliğin altına imza attılar. İktidar sahiplerine seslenmek isterim, insanların duygularıyla oynamayın. 'Paket getireceğiz' dediler. Getirin paketi. Parlamento yerinde, çalışıyor. Hangi gerekçelerle getirmediniz?"

Adalet yürüyüşü sonunda Maltepe'de yaptığı konuşmasını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Gördünüz, Ankara'da yıkıldı, İstanbul'da yıkıldı, Mersin'de yıkıldı, Antalya'da yıkıldı, Adana'da yıkıldı. 40 yıldır, 50 yıldır alamadığımız pek çok belediye de yıkıldı. Toplumun adalete susamışlığı var. Toplumun ayrışmaya, kavgaya değil, beraber yaşamaya ihtiyacı var." diye konuştu.

19-07/13/ana-manset-1563023326.jpg

"DEMİRTAŞ HANGİ GEREKÇEYLE HAPİSTE?"

Kılıçdaroğlu, son günlerde 'af' söylentilerinin dillendirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin hapishanelerinde on binlerce kişi yatıyor. Ama bunların içinde haksız, hukuksuz bir şekilde hapiste yatanlar var. Eren Erdem bunlardan birisidir, hapiste yatıyor. Siyasetçiler yatıyor. Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle hapiste, sormamız gerekiyor. Başka bir partiden olabilir ama adalet sadece bizim için değil, insanlık için temel bir kavramdır. Düşüncelerin önüne set koymak, düşünceleri yasaklamak, yazarları çizerleri farklı düşünüyor diye hapse atmak, 21. yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor. Biz saraydan yönetilmek istemiyoruz. Haksız, hukuksuz yönetilmek istemiyoruz."

Kılıçdaroğlu, demokrasiyi yüceltmenin herkesin ortak görevi olduğunu vurgulayarak, "4. büyük devrime hazırlıklı olmalıyız. Birinci devrimimiz cumhuriyeti kurmaktı. İkinci büyük devrimimiz, çok partili hayata geçtik. Üçüncü büyük devrimimiz, bu ülkeye sosyal demokrasiyi getirdik. 4. devrime 82 milyon olarak hazırlanmak zorundayız. 4. devrim, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşması öncesinde parkta adalet yürüyüşü anısına yapılan ve 'adalet' yazılı pankart taşıyan el şeklindeki anıtın açılışını gerçekleştirdi. 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN