Kılıçdaroğlu'ndan dolar tepkisi: MB Başkanı'nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor

Kılıçdaroğlu'ndan dolar tepkisi: MB Başkanı'nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor

Faiz indirimi sonrası dolardaki durdurulamayan yükseliş, tepkilere neden olurken CHP lideri Kılıçdaroğlu da açıklama yaparak bunun açıkça millete zulüm olduğunu söyledi. "Merkez Bankası Başkanı’nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu!" dedi.

Ekonomistlerin ısrarla yanlış olduğunu söylediği ancak Merkez Bankası'nın aldığı faiz indirimi kararı, doların ateşini harladı. Piyasanın beklentisi faizin 19'da sabit olmasıyken Nisan ayından beri değiştirilmeyen politika faizi, geçtiğimiz ay Merkez Bankası tarafından yüzde 18'e çekildi.

DOLAR REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI

Doların yukarı yönlü seyrine neden olan bu kararın ardından dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu görüşmesinden Para Politikaları Kurulu üyelerinin görevden alınması sonucunun çıkmasıyla dolar da tarihi zirveyi gördü. Bu sabah saatlerinde dolar; 9,19'u görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

'KAVCIOĞLU'NUN BU İHANETTE SORUMLULUĞU ARTIYOR'

Ekonominin gidişatına tepki gösteren siyasetçilerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğu, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada ekonomideki bu durumun sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Bu açıkça millete zulümdür. Şunu da söyleyeyim, Merkez Bankası Başkanı’nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN