Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 'birkaç başörtülü' yanıtı: 'Konu mankeni' değil bireysiniz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İşte şimdi CHP ne yapıyor; sembolik olarak her zamanki yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Muhafazakar genç kadınlara sesleniyorum; siz 'tane' değilsiniz, 'konu mankeni' değilsiniz, hepiniz bireysiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da, Altındağ Kültür Sarayı’nda düzenlenen “AK Parti Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı” programında yaptığı konuşmada "CHP şimdi ne yapıyor? Sembolik olarak her zaman yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, yakasına bir rozet takıyor ‘Bak işte biz sizden yanayız, sizinle beraberiz’. Buradan ben o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna. Sizin bu oyuna gelişiniz, bilesiniz ki bu işi bu ülkede hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Erdoğan'ın bu sözlerinin yer aldığı videoyu alıntılayarak bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ah Erdoğan ah… Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor. Kadınlara 'tane' mi dersin, 'birkaç başörtülü' mü dersin, 'konu mankeni' mi dersin, 'sembolik' mi dersin. Neler neler dersin... Kadın haklarına inanmayan sen, bunu sadece oy almak için bir iş gibi görürsün.

Diline de vurur işte böyle. Çünkü sen busun. Muhafazakar genç kadınlara sesleniyorum. Siz 'tane' değilsiniz. 'İş' değilsiniz. 'Konu mankeni' değilsiniz. 'Sembolik' değilsiniz.

Hepiniz bireysiniz ve kazanımlarınız sizin başarınızdır. Bu kazanımları size kimse vermedi, bahşetmedi; siz aldınız. Bay Kemal de her zaman bu konuda haddini bilir ve bilecektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN