Erdoğan 'alakam yok' demişti Kılıçdaroğlu fotoğrafla cevap verdi

Erdoğan 'alakam yok' demişti Kılıçdaroğlu fotoğrafla cevap verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'SADAT ile alakam yok' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fotoğraflı yanıt verdi. Erdoğan'ın SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi ile Cumhurbaşkanlığı'ndaki bir toplantıdaki fotoğrafını paylaşan Kılıçdaroğlu, "Bu başdanışmanından dinlediklerini bize de anlat, aydınlanalım" dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden çektiği videolarda söz etmesiyle adından sıkça söz edilmeye başlanan Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT), son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şirketin genel merkezine yaptığı ziyaretle tekrar gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin SADAT'la bir ilgisi olmadığını ifade etmiş ve Kılıçdaroğlu'nu terbiyesizlik yapmakla suçlamıştı.

"TERBİYESİZLEŞİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları söylemişti:

"CHP'nin başındaki zat, SADAT'ın önüne gidip benzer zırvaları ifade etmiştir. Masum bir gündem oluşturma çabası değil. SADAT'ın yöneticileriyle yakından uzaktan alakam olmadığı halde, bunun adeta darbeci kuruluş olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor."

ERDOĞAN'LA FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Hakkında başkenti İstanbul olup dili Arapça olan yeni bir devlet kurmak istediği iddiaları SADAT'ın kurucusu emekli General Adnan Tanrıverdi'nin Erdoğan'ın başkanlık ettiği bir toplantıda yer aldığı fotoğrafı Twitter'dan paylaşan Kılıçdaroğlu Erdoğan'a tepki gösterdi.

2.jpgKılıçdaroğlu SADAT'ı ziyaret etmek istemiş ancak içeri alınmamıştı

Fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra son Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da yer aldığı görüldü.

1-004.jpgAdnan Tanrıverdi SADAT'ın kurucuları arasında yer alıyor

"BİZE DE ANLAT"

Fotoğrafa bir de not düşen Kılıçdaroğlu, ölmeden önce Erdoğan'ın başdanışmanı olduğu iddia edilen Adnan Tanrıverdi hakkında kendilerini aydınlatmasını istedi:

"Erdoğan “SADAT ile alakam yok” demişsin. Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT'ın kurucusu. Silah tüccarı. Başkenti İstanbul, dili Arapça olan yeni bir devlet kurmak istiyor. Bu başdanışmanından dinlediklerini bize de anlat, aydınlanalım."

İşte Kılıçdaroğlu'nun o paylaşımı:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (53)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
53 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN