Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Prens Selman tepkisi: Dün hakaret ediyordun, 3-5 dolara kucaklaştın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Prens Selman tepkisi: Dün hakaret ediyordun, 3-5 dolara kucaklaştın

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman'ın ziyareti üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstererek "Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız kişiyle kucaklaşıyorsunuz. 3-5 dolar için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kaldırması mümkün değil, bizim kaldırmamız mümkün değil. Ülkenin saygınlığını nasıl 3-5 kuruşa yok sayabilirsiniz?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara'da ölen Çetin Topçuoğlu’nun ailesini ziyareti sonrası konuştu. Kılıçdaroğlu, ailenin yanında olduğunu belirterek haklarını koruyacağı sözünü verirken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ziyareti üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek "Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız kişiyle kucaklaşıyorsunuz. 3-5 dolar için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kaldırması mümkün değil, bizim kaldırmamız mümkün değil. Ülkenin saygınlığını nasıl 3-5 kuruşa yok sayabilirsiniz? Türkiye topraklarında cinayet işleniyor, Selman gelmeden cinayet dosyası kapanıyor. O dosya da bizim için kapanmış değil, gereğini yapacağız" diye konuştu.

'İNSANIMIZ KATLEDİLİYOR HAKKI ARANMIYOR'

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şu şekilde:

"Bu aileye onların yanında olduğumuzu söylemek için geldik. Mavi Marmara'yı biliyorsunuz. Şehitlerimizin kanı üzerinden pazarlık yapıldı. Bu dava bitmiş bir dava değildir. Siz kendi vatandaşınızın hakkını hukukunu koruyamazsınız ne yapacaksınız? Bu konuda biz elimizden geleni yapacağız. Uluslararası sularda eğer bizim insanlarımız katlediliyor ve bunların hakkı hukuku aranmıyorsa, bir gece yarısı anlaşmayla barış zemini yaratılmaya çalışılıyorsa bunu kabul etmiyoruz.

'ERDOĞAN'LA OYNUYORLAR'

Prens bin Selman'la ilgili şunu söylemek istiyorum. Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız kişiyle kucaklaşıyorsunuz. 3-5 dolar için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kaldırması mümkün değil, bizim kaldırmamız mümkün değil. Ülkenin saygınlığını nasıl 3-5 kuruşa yok sayabilirsiniz? Türkiye topraklarında cinayet işleniyor, Selman gelmeden cinayet dosyası kapanıyor. O dosya da bizim için kapanmış değil, gereğini yapacağız. Hiç kimse giderim konsoloslukta cinayet işlerim üstünü kapatırım diye bir şey düşünmesin. Bu dersi vermezseniz o hevese kapılanlar olur. Erdoğan'la oynuyorlar biliyorum. Aynı kayığa bindiler biliyorum. Dosyanın üstünü örtebilirsin ama biz iktidara geldiğimizde peşinde düşeceğiz. Ülkenin itibarını göstereceğiz.

'YUNANLILAR BİZİM KUVA-Yİ MİLLİYECİ OLDUĞUMUZU BİLİYOR'

Erdoğan dış politikada üst perdeden konuşur tabi, asar keser. Ama hayatın gerçeğine baktığınızda eli kolu bağlı, egemen güçlere teslim olmuş bir havası var. İktidar olacağız, Yunan yöneticileri bizim Kuva-yi Milliyeci olduğumuzu biliyorlar. Hangi gelenekten gelip ülke çıkarlarını nasıl koruduğumuzu da biliyorlar. Ecevit'i, Erbakan'ı da biliyorlar. Şimdi konuşsunlar, iktidara geldiğimizde o adalardaki silahların ne olacağını göstereceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN