Kılıçdaroğlu'ndan 'tarım' vurgusu: İçeriden 2 bin 200'e dışarıdan 6 bin 400'e alıyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan 'tarım' vurgusu: İçeriden 2 bin 200'e dışarıdan 6 bin 400'e alıyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Üye Katılım Töreni'nde yaptığı konuşmada "2 bin 200 TL’den buğday alıp, dışarıdaki buğdayı 6 bin 400 TL’den alıyorsanız bir sorununuz var demektir" diyerek tarımdaki soruna dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Burdur Üye Katılım Töreni'ne katıldı. Törende açıklamalarda bulunan CHP lideri, gençlerin sorunlarından, kadın-erkek eşitsizliğinden ve ekonomik sorunlardan bahsetti. Kılıçdaroğlu, gündemden düşmeyen tarım kriziyle ilgili "2 bin 200 TL’den buğday alıp, dışarıdaki buğdayı 6 bin 400 TL’den alıyorsanız bir sorununuz var demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz gelmedik, sofranıza oturmadık, kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara’da oturduk, güzel laflar ettik, ’Niye bize oy vermiyorsunuz’ diye gezdik, oturduk, bir de kızdık. Ben böyle bir insan değilim, sizler gibi yetişen bir insanım. 7 kardeşiz. Üniversiteyi bitiren sadece benim. Devlette önemli görevlerde bulundum. Her aşamada her yerde onurumla gezdim. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. Rüşvet yiyenlerin, ezenlerin her zaman karşısında oldum ve onlarla mücadele ettim. Benim 27.5 yıllık bürokratik hayatımı sorguladılar ’Acaba bir şey bulabilir’ miyiz diye. Boğazından aşağı haram lokma inmiyorsa, o kişinin veremeyeceği hesap yoktur.

'MEMLEKETİMİZİ BATAKTAN KURTARACAĞIZ'

Kaynakçı kardeşim, ’Ayakkabı alamaz noktaya geldik, çay içmek, şeker almak bile lüks hale geldi’ diyorsa, oturup hepimizin konuşması lazım. Bunu kim düzeltecek? Siyaset kurumu düzeltecek. O zaman haktan, emekten, alın terinden yana olan, torpili değil de hak edene hakkını teslim eden bir siyasi anlayışa ihtiyacımız var. Eğer biz bunu yapabilirsek memleketimizi kurtaracağız. Bataktan kurtaracağız.

2 bin 200 TL’den buğday alıp, dışarıdaki buğdayı 6 bin 400 TL’den alıyorsanız bir sorununuz var demektir. Süt üreticisi geçinemiyorsa, bakkal geçinemiyorsa, sanayici önünü göremiyorsa, kamyon, otobüs şoförü yükselen mazot fiyatlarından ne yapacağız diyorsa, insanlar otobüse binemez hale geldik diyorsa hepimizin oturup düşünmesi lazım. Biz bu sorunu çözmek için buradayız. Allah’ın izniyle bu sorunu sizlerin desteğiyle çözeceğiz. Bundan bütün arkadaşlarım emin olsun. Her evde huzurun olmasını, bereketin olmasını isterim. Kadınların daha güçlü olmasını isterim. En çok çalışan kadınlar, en çok mağdur edilenler onlar. Aile destekleri sigortasını getireceği

'KADINLARIMIZ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE MECLİS'TE YER ALACAK'

Kadınların Meclis'te daha güçlü teslim etmesi için teklif verdik, reddettiler. İktidara geldiğimizde düzgünce bu konuda kanun yapacağız. Kadınlarımız en güçlü şekilde Meclis'te yer alacak.

Gençlerimizin rahatsızlıkları var, biliyorum. Önünüzdeki tüm engelleri kaldıracağım, benim boynumun borcudur.

'HEDEFİMİZ BU MEMLEKETTE KARDEŞÇE YAŞAMAK'

Partimize yeni katılan arkadaşlarımız var. Evet, gelin, katılın. Hedefimiz bu memlekette kardeşçe yaşamak, alın terine değer vermek, yolsuzluğu bitirmek.

Torpili tamamen bitireceğim gençler, söz. Yapmıyorsam neden ben siyaset yapıyorum. Siyaset yapmanın amacı budur.

Bizim ailemiz sevgi dolu bir ailedir, bu aileye katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN