Kılıçdaroğlu'ndan Mısırlı Hüseyin tepkisi: Karar gazetesi yazmasaydı hiçbir şey yapılmayacaktı

Kılıçdaroğlu'ndan Mısırlı Hüseyin tepkisi: Karar gazetesi yazmasaydı hiçbir şey yapılmayacaktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hakkında idam kararı bulunan Mısırlı Hüseyin'in iade edilişine KARAR'ın 'Hüseyin Niye Verdik' manşetine atıfta bulunarak tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu "Karar Gazetesi manşete taşıyınca dediler ki biz bunu sehven göndermişiz. Bir insan sehven idam sehpasına gönderilir mi?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında idam kararı bulunan Mısırlı Hüseyin'in iade edilişine KARAR'ın 'Hüseyin Niye Verdik' manşetine atıfta bulunarak tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu "Karar Gazetesi manşete taşıyınca dediler ki biz bunu sehven göndermişiz. Bir insan sehven idam sehpasına gönderilir mi?" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Şu anda işkence gördüğü söyleniyor, öbür gün idam edilecek. Siz düşüncesini beğenmeyebilirsiniz ama idamla yargılanan birini hangi hak ve hukukla oraya gönderirsiniz? Anayasa Mahkemesinin çok sayıda kararı var; siyasi mülteci gelirse, idamla yargılanıyorsa Türkiye Cumhuriyeti devleti iade etmez kararı var. Siz bir insanı idama gönderiyorsunuz, iktidar kanadından ses yok. Ne zamana kadar; Karar gazetesi manşete taşıdı, sonra 'sehven gönderdik' dediler. 82 milyonun vicdanına sesleniyorum; bir insan sehven idam sehpasına gönderilir mi? Karar gazetesi yazmasaydı bir şey olmayacaktı, kabak polislerin başına patladı niye iade ettiniz diye. Sisi'ye selam mı gönderiyor, yine bir şeyler mi çeviriyor bilmiyoruz. Bir insanı idama göndermek kadar büyük bir suç, onursuzluk olamaz."

MISIRLI HÜSEYİN 18 OCAK'TA MISIR'A İADE EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi kanlı bir darbeyle devirerek Mısır'da iktidarı ele geçiren Sisi yönetimi, başta İhvan mensupları olmak üzere binlerce muhalifi idamla yargılıyor. 'Torba dava dosyaları’na dahil edilenler yıllarca tutuklu kalırken, darbeci yargı yüzlerce kişi için idam kararı verdi. Bunlar arasında yer alan İhvan üyesi Muhammed Abdulhafız Ahmed Hüseyin çareyi, Sisi yönetiminden kaçmakta buldu. Sisi’nin kanlı darbe girişiminden sonra yüzlerce muhalifin sığındığı Türkiye’ye elektronik vize alarak Somali üzerinden gelen Hüseyin, 16 Ocak’ta indiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hakkında idam kararı olduğunu söyleyerek yetkililerden siyasi iltica talebinde bulundu. 17 Ocak sabahı işlemlerini yaptırırken Mısır tarafından iadesi istenilen suçlular arasında olduğu anlaşılan Hüseyin gözaltına alındı. Hüseyin için 18 Ocak’ta iade kararı alındı. Elleri kelepçelenen Mısırlı genç, uçakla Kahire’ye gönderildi. 19 gündür akıbeti bilinmeyen Hüseyin’in hayatından endişe ediliyor.  

19-02/12/huseyin.jpg

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları

İsteriz ki ülkemizde acı bir olay yaşanmasın ama Kartal'da bir bina çöktü ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık. İmar affı çıkarıyorlar. İmar affını sağlam binalara çıkar. Neden çürük binaları imar affı kapsamına alıyorsun? Bir de iftira atıyorlar ki Kartal Belediye Başkanımız olay yerine gitmemiş. Hayır Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz başından beri oradaydı. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin.

Deprem olsa kim bilir kaç bina daha yıkılacak. 99 depreminin üstünden 20 yıl geçti. 20 yılda İstanbul'da ne yapıldı, hangi önlemler alındı? İstanbul'u tescilli tabut haline getirdiler.

Adaylıkların belirlenme sürecinde önemli bir adım atıldı, İstanbul, Adana, Antalya ve Bursa'da ilçe belediye başkanlıkları il adayı oldular. Bunlar ilçe belediyesinden büyük belediye başkan adayı olanlar, yeni bir gelenek başlatıyoruz. Başarılarını bütün beldeye, büyükşehire yaymak istiyorlar. İlçede kazandığımız başarıyı büyükşehir bağlamında da hayata geçireceğiz, diyorlar.

Aziz Kocaoğlu büyükşehir belediye başkanlığını büyük bir başarıyla yapmıştır ve bir bayrak devrini kısa sürede gerçekleştirecektir. Tunç Soyer de önümüzdeki süreçte Aziz Bey'in bıraktığı başarıları kararlılıkla sürdürecektir. Bir başka arkadaşımız Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'i Eskişehir yapan. Bir beton Bursa'yı, bir de yemyeşil Eskişehir'i düşünün. Ankara'dan Eskişehir'e gezmeye giderler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN