Kılıçdaroğlu'ndan ODTÜ yönetimine tepki: Korkmasınlar, gelmeme gerek yok

Kılıçdaroğlu'ndan ODTÜ yönetimine tepki: Korkmasınlar, gelmeme gerek yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ODTÜ yönetimi tarafından öğrencilerin Devrim Stadyumu'nda yapacakları mezuniyet törenine 'aile kısıtlaması' getirilmesine ilişkin olarak, "Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, öğrencilerimiz amacına ulaştıysa benim gelmeme gerek yok." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet törenine, yalnızca öğrencilerin birinci derecede yakınlarının katılımına izin verilmesi hakkında, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Rektörlüğün kendisinin katılımına karşı önlem aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Yarın ODTÜ’de Devrim Stadyumu’nda öğrenciler mezuniyetlerini kutlayacaklar, bu güzel. Rektörlük yerleşkeye girişlere 'birinci derece aile yakını' kısıtlaması getirmiş. Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, öğrencilerimiz amacına ulaştıysa benim gelmeme gerek yok. Gençler ve aileleri mezuniyeti gönüllerince kutlasınlar. Gençlerin gözlerinden öpüyorum, hepsini tebrik ediyorum!" ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine de seslenen Kılıçdaroğlu, "Aynı hakkı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden de çaldılar, fakülte binalarına indirgediler mezuniyeti. Öğrenci ve veliler bir araya gelemedi. Boğaziçi öğrencileri de yapacağız derlerse yanlarındayım" dedi.

Olayın geçmişi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Temmuz'daki açıklamasında ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nde mezuniyet törenlerinin iptaline tepki göstermişti.

Öğrencilerin tören düzenlemeleri halinde katılacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN