Kılıçdaroğlu'ndan TURKEN paylaşımı: Amacım para kaçırma sistemini ifşa etmek

Kılıçdaroğlu'ndan TURKEN paylaşımı: Amacım para kaçırma sistemini ifşa etmek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki TURKEN'e transfer edildiğini açıklamıştı. Bazı kesimler rakamının az olduğunu ileri sürmüştü. Kılıçdaroğlu yaptığı yeni paylaşımda "Paylaşmamın sebebi yolsuzluğa dikkat çekmek değildir -zaten onu herkes biliyor-, amacım bir para kaçırma sistemini ifşa ederek çalışamaz hale getirmektir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin yurt dışına kaçmak için iki vakıf aracılığıyla ABD'ye para transferi yaptığı iddiaları hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

TURKEN'in paravan bir vakıf olduğu iddiasını yenileyen Kılıçcaroğlu, "Amacı ABD’ye servet ve insan transferidir. Güya yurt yapıyorlarmış. Nerede yapıyorlar devasa plazayı? Manhattan’da. ABD’nin en pahalı finans merkezinde. Finans merkezine yapılan bu ultra lüks bina bittiğinde kime ait olacak? Türkiye'ye mi ait olacak, yoksa paravan vakfa mı? Bu vakıf kimin Erdoğan?" diye sordu.

"KARA PARA MERKEZİ HALİNE GELEN VAKIFLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü "kaçış planı" iddiası nedeniyle Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası açacağını duyurulmuştu. "Senin dava açmanı bekliyordum" diyen Kılıçdaroğlu, "Öncelikle kara para merkezi haline getirdiğin bu vakıfların bu devasa paraları nereden aldıklarını açıklamalarını isteyeceğim o davada. Ayrıca 2021-2022 yıllarında ülkemizden bu paravana daha ne kadar para transfer edildiğini de soracağım. Malum bu bilgiyi hâlâ gizliyor senin paravanlar. Erdoğan, aile üyelerin paralel hayat kurma telaşı içindedirler. Şimdi kurmaylarını ara ve bu akşam aHaber’e koşmalarını söyle" ifadelerini kullandı.

"UTANIN VE UYANIN"

Açıkladığı rakamı az bulanlara da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Buradan 'Bu da rakam mı ki' diyen aklıevvellere sesleniyorum: Milletten çalınan 1 kuruş bile rakamdır ve haramdır! Ayrıca paylaşmamın sebebi yolsuzluğa dikkat çekmek değildir -zaten onu herkes biliyor-, amacım bir para kaçırma sistemini ifşa ederek çalışamaz hale getirmektir. Bu paravan vakıflarla bir sistem kurulduğunda zaten rakamlar kaçınılmaz şekilde devasa hale gelir. Bu yüzden sistemi anlamak gerekir. 1 Lira'nın dahi çalınmasını önleyebilirsem, ben bununla gurur duyarım. Son olarak şunu söylüyorum: İnsanımıza tepeden bakmaya son verin, insanımız o 1 Lira'ya bile muhtaç hale getirilmiştir. Bu milletin fakir fukarasından utanın. Utanın ve uyanın." diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü ailesinin Kılıçdaroğlu'na yönelik açtığı davalarda kazanılan son tazminatları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na bağışlayacağını açıklamıştı.

Erdoğan, "Man Adası' dediler, oradan 150 bin TL ceza. Ardından şimdi bir 100 bin TL daha. Ben de dedim ki bunları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na verelim. Hiç olmasa Bay Kemal'in bir kaç kuruşu da buralara nasip olsun. Bu paraları nereden bulacağı da önemli. Devletin CHP'ye verdiği paralardan oraya naklediyor" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun salı günkü açıklamasının ardından AK Parti, TÜRGEV ve Ensar Vakfı iddiaları reddetmişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TRT'ye yaptığı açıklamada, "ABD'de yasalara göre kurulmuş derneklerden ve gelirlerden bahsediyor. Oradaki mali denetimin ne kadar güçlü olduğu biliniyor. (Bu vakıflar) Oradaki öğrencilerimize sahip çıkmak üzere kurulmuş" demişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise katıldığı A Haber yayınında, Kılıçdaroğlu'nun suçlamaları için "itibar suikastı" ve "yalan terörüne alet olmak" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN