Kimlik ibraz düzenlemesi tepki çekti: Döviz büroları kepenk indiriyor

Kimlik ibraz  düzenlemesi tepki çekti: Döviz büroları kepenk indiriyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 'kimlik ibraz' düzenlemesini protesto eden döviz büroları kepenk indirme kararı aldı. İşlem hacminin ciddi şekilde düştüğünü söyleyen Yetkili Müesseseler Derneği Başkanı Ünver, işlem sürelerinin de çok uzadığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı döviz bürolarında kimlik ibrazını zorunlu tutan bir düzenleme yaptı. Bu düzenlemeye itiraz eden döviz büroları, protesto amacıyla 4 Kasım Perşembe günü saat 11.45’te ülke genelinde geçici süreliğine kepenk indirecek.

Yetkili Müesseseler Derneği’nin internet sitesinde konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Birlik üyelerinin almış olduğu karar gereğince yönetmeliğin iptali için dava açılacak, bu davaya tüm döviz bürosu firmaları müdahil olacak ve önümüzdeki hafta Türkiye’de faaliyet gösteren tüm döviz büroları tepki amaçlı kepenklerini indirecek ve bu protesto esnasında her şehirde basın açıklaması yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

'EYLEMİN NE KADAR SÜRECEĞİ İLERLEYEN GÜNLERDE AÇIKLANACAK'

Sozcu.com.tr’ye konuşan Yetkili Müesseseler Derneği Başkanı Mustafa Ünver, Türkiye genelinde 850 döviz bürosunun 4 Kasım Perşembe günü saat 11.45’te kepenk indireceğini belirtti ve eylemin ne kadar süreceğini ise ilerleyen günlerde açıklayacaklarını söyledi. Ünver ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı tebliğine karşı Danıştay’a yürütmeyi durdurma davası açmak için de hazırlık yaptıklarını dile getirdi.

Söz konusu bakanlık tebliğinin yasalaşması durumunda sektörün yarısının faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacağını belirten Ünver, dünyada bu tür bir uygulama örneğinin bulunmadığını dile getirdi.

'DÖVİZ BÜROLARINDA İŞLEM HACİMLERİ CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ'

Bu düzenlemeyle birlikte döviz bürolarında işlem hacimlerinin ciddi şekilde düştüğünü, müşterilerin ‘neden kimlik istiyorsunuz’ sorusunu sıkça kendilerine sorduğunu, işlem sürelerinin de çok uzadığını belirten Ünver, Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü tarafından kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı için ‘gri listeye’ alınması kararının hemen öncesinde bu düzenlemenin alelacele yazılıp yürürlüğe sokulduğunu öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN