Kimlik numarası 6,8,2 ile bitenler dikkat! Hesabınıza 4.336 TL para yatırılacak: e-Devlet'ten başvuru ekranı açıldı

Kimlik numarası 6,8,2 ile bitenler dikkat! Hesabınıza 4.336 TL para yatırılacak: e-Devlet'ten başvuru ekranı açıldı

Evde bakım maaşı alanlara Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından müjdeli haber geldi. Emekli maaşı zammı sonrası bakım maaşı alanlara da düzenleme yapıldı. TC kimlik kart numarası 2,4,5,6,8 ile bitenler bakın ne kadar aylık alacak?

Seçim öncesi bir çok düzenleme yapan hükümet bakım maaşlarına da el attı. Emekli maaşı zammı sonrası evde bakım aylığı alanlara da bakanlık müjdeyi verdi. Devletin yardıma muhtaç kişilere verdiği sosyal yardımlar 2'ye çıkartılıyor. Evde bakım maaşı alan kişilerse yeni düzenlemeyle 4 bin 336 TL alacak! İşte başvuru detayları...

Emekli ve memura yapılan yüzde 30'luk zam, dul ve yetim maaşı alanları etkilemişti. Bu düzenleme evde engelli bireylere bakarak bakım maaşı alanları da kapsadı. Daha öne başvurusu olan ve aylık alanlar e-Devlet sistemi üzerinden alacakları maaşı görebilirler. SMS ile de bunu öğrenebilirsiniz.

bakimmaasi.jpg

KRİTERLERE UYAN BAŞVURU YAPABİLİR

Evde bakım maaşı son yapılan düzenlemeler kapsamında 4.336 TL'ye çıkartıldı. Yeni başvuru yapacaklar için evde engelli bir bireyin olması, gelir düzeyinin başvuruya uygun olması, hane halkının aldığı maaş gibi kriterler var.

Eğer bu kriterlere uyuyorsanız evde bakım maaşı için en yakın Aile ve Sosyal Politikalar il ve ya ilçe müdürlüklerine gidip başvuru yapabilirsiniz. Aylıklar her ayın 15'inde hesaplara yatıyor. Zamlı aylık alacak olanlar ise sürekli e-devletten bakmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN