Kimlik randevusu nasıl alınır? Yeni çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler neler?

Kimlik randevusu nasıl alınır? Yeni çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler neler?

Kimlik randevu alma işlemleri haberimizde. Yeni çipli kimlik almak isteyen vatandaşlar başvuru için gerekli belgeleri sayfamızdan görebilirler. Nüfus Müdürlükleri'nden yapılabilen randevu alma işlemlerini sizlerle paylaşıyoruz. Peki yeni kimlik ücretleri ne kadar? İşte 2019 çipli kimlik randevu ekranı ve detaylı bilgiler.

Yeni kimlik randevusu nasıl alınır? Çipli kimlik için randevu almak isteyen vatandaşlar işlemlerini online olarak kolayca yapabilmekte. Nüfus Müdürlüğü'nün randevu sistemi üzerinden dakikalar içerisinde çipli kimlik randevusu alabilirsiniz. Çipli yeni kimlikler için başvuruda bulunacak kişiler Yeni kimlik randevusu almak ve ücretleri görmek için sayfamızın detaylarına bakabilir. 

YENİ ÇİPLİ KİMLİK RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Yeni kimlik randevusu almak için öncelikle, Nüfus Müdürlüğü'nün randevu.nvi.gov.tr adresine giriş yapmak gerekiyor. Açılan sayfadan kimlik randevusuna tıklayarak adım adım randevu işleminizi tamamlayabilirsiniz. 

ÇİPLİ YENİ KİMLİK RANDEVU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ KİMLİK ÜCRETLERİ 2019

01 Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 tarihleri arasında geçerli ücretler aşağıdaki gibidir:

– KİMLİK YENİLEME: 22,50 TL
– KAYIP KİMLİK YENİLEME: 45 TL
– EVLİLİK NEDENİYLE KİMLİK DEĞİŞİMİ: 22,50 TL
– ESKİYEN KİMLİĞİ DEĞİŞTİRME: 22,50 TL
– YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN KİMLİK ÇIKARMA: ÜCRETSİZ
– YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN KİMLİK ÇIKARMA: 22,50 TL
(VAKTİNDE YAPILMAYAN BİLDİRİM İÇİN)

YENİ KİMLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak.Başvuru sonucunda kişiye başvuru belgesinin bir nüshası verilecek. Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 lira ödenecek.

15 yaşını tamamlamayan çocuklar için veli veya vasileri başvuruda bulunabilecek. Talep edilmediği sürece 15 yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğrafa yer verilmeyecek. Başvuru esnasında kimlik bilgileri kontrol edilecek, gereken alanlarda güncellemeler gerçekleştirilecek, fotoğraf taranacak, biyometrik verileri alınacak (her iki el için parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi). Başvuru sonunda kişilere PIN zarfında bulunan 6 haneli şifre verilecek. Bu şifre, banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak. PIN kodu, kimlik kartı teslim edilinceye kadar aktive olmayacak. PIN kodu ilçe nüfus müdürlüklerinde bulunan kioskları kullanarak değiştirebilecek.

Yapılacak değerlendirmenin ardından kimlik kartı hazırlanarak, başvuru esnasında belirtilen adrese PTT Kargo aracılığıyla teslim edilecek.

2019 Yeni Kimlik İçin Gerekli Evraklar: Nüfus müdürlüklerine müracaat ederken söz konusu bu belgeleri muhakkak tamamlamanız gereklidir. Zira randevunuz yanabilir ve daha ileri bir tarihe sarkabilir.

Şahsın "nüfus cüzdanı" ile son altı ay içinde çekilmiş bir adet "biyometrik fotoğraf" gereklidir.

Nüfus cüzdanı yanında bulunmayanlar aşağıda sıralanan kimlik belgelerinden birini de yanında götürebilir.

Yeni Kimlik, Pasaport ve Sürücü Belgeleri Nüfus Müdürlüğü'nden verilecek

Pasaport ve sürücü belgeleri yarından itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek.

İçişleri Bakanlığı, pasaport ve sürücü belgelerinin de 2 Nisan'dan itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek olması dolayısıyla kamu spotu hazırladı.

"Üçü bir yerde" sloganıyla hazırlanan kamu spotuna göre, yeni düzenlemeyle vatandaşlar, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabilecek.

Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

- Başvuru noktaları artırılıyor

Öte yandan, 503 olan pasaport başvuru noktası 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarılacak. Vize serbestisine uygun, dünya standartlarında pasaportlar da basıma hazırlanıyor. Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında tamamen yerli ve milli yazılımlar kullanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN