Kırılma hattı İdlib merkez

Kırılma hattı İdlib merkez

Suriye’de en tehlikeli sürece girilirken Ankara’da toplanan ‘silahsız çözüm’ zirvesinden sonuç çıkmayınca sahadaki gelişmeler belirleyici hale geldi. Katliamlarla ilerleyen rejim, stratejik M5 karayolunu 8 yıl sonra ele geçirip merkeze 10 km. yaklaştı. Savaş yığınağı yapan TSK ise ‘sivilleri koruma kalkanı’ oluşturdu. Sıcak hattın akıbeti 9 yıldır süren iç savaşta bir dönüm noktası olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejiminin İdlib’de Türk askerine yönelik saldırısıyla ilgili, “Bunlar, bizim Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler.” dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreninde konuştu. Konuşmasının başında, dün İdlib’de Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, “Rabbim şehitlerimizi cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin. Sevgili Habibi’ne komşu eylesin.” ifadelerini kullandı.

20-02/12/masnset-1222020.jpg

Bugünkü grup toplantısında Suriye meselesini ve bundan sonra atılacak adımları paylaşacaklarını dile getiren Erdoğan, dün yapılan üst düzey toplantıyı hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerekli karşı cevapları en üst düzeyde Suriye tarafına verdik. Ciddi manada orada, özellikle de İdlib’de misliyle belalarını buldular ama yetmez, daha devam edecek. Çünkü bunlar bizim Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler ve bu adımları da yarın kamuoyu ile paylaşacağım.”

PUTİN İLE İDLİB’İ GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de Beşşar Esad rejiminin garantörleri olan Rusya ve İran’ın, rejimin saldırganlığını durdurması gerektiğini bildirdi.

Rusya’dan gelen heyetlerle görüşmeler yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu “Sayın Cumhurbaşkanımız ile Putin telefonda görüşecekler. Dolayısıyla bu görüşmelerle bir netice almak istiyoruz. Ama şundan da herkes emin olsun, dün yine beş şehidimiz var ve bunun da hesabını soracağız. Acımasızca ve hunharca bir saldırganlık var. İnsanları hastanelerde ve okullarda hunharca yok eden bir saldırıdan bahsediyoruz. Bunun durdurulması için de ne gerekiyorsa yapacağız.

ŞAM'A GİRMEYİ PLANLAMALIYIZ

MHP lideri Bahçeli, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ tartışmalarında yine CHP’yi işaret etti. İdlib’deki çatışmalar nedeniyle Rusya ve Esad’ı hedef lan Bahçeli, “Türk milleti gerekirse, başka da seçenek görülmezse, Şam’a girmeyi şimdiden planlamalıdır” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli’nin konuşmasının başlıkları şöyle oldu:

RUSYA İYİ NİYETLİ DEĞİL

”Hem Suriye’yi hem de Türkiye’yi eş zamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin, Rusya ile ilişkileri yeniden gözden geçirmesi temennimizdir. Ne Astana’dan ne Soçi’den ne Cenevre’den ne de diplomatik temaslardan herhangi bir sonuç bugüne kadar çıkmamıştır, çıkması da beklenmemelidir... Türk milleti doğal felaketlerle mücadele ederken İdlib’de kahredici gelişmelere şahitlik edilmiştir... Kanlı Suriye rejimi Türk askerini hedef almıştır. Artık buna tahammül edecek halimiz kalmamıştır. Katil Esad defolup gidesiye kadar yüreğimiz soğumayacaktır... Şehitlerimizin vebali saldırgan Suriye kadar buna ortam hazırlayan Rusya’nın omuzlarındadır. Bununla yüzleşmek şarttır... Yansın İdlib, yansın Suriye, yıkılsın Esad.. Türk milleti gerekirse, başka da seçenek görülmezse, Şam’a girmeyi şimdiden planlamalıdır... Mehmetlerimize şehit eden alçaklara ses çıkarmayıp Türk devletini suçlayanlar ortadadır... Esad devrilmelidir, zulüm şatoları yıkılmalıdır.”


CHP YÖNETİMİ TÜRKİYE DÜŞMANLARININ ELİNDE

“Bugün CHP yönetimi Türkiye düşmanları tarafından ele geçirilmiştir... 3 genel başkan yardımcımızdan kurulan komisyon marifetiyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacakmış, boy aynasına baksın… 15 Temmuz başarılı olsaydı Yurtta Sulh Konseyi’nin siyasi ayağı kim olacak, ülkeyi kimler yönetecektir? Mesela Kılıçdaroğlu böyle bir durumda görev alacak mıydı? Cevabını aradığımız sorular da bu şekildedir....”


BAŞBUĞ FETÖ İLE MÜCADELE ETTİ Mİ?

“26. Genelkurmay Başkanı Sayın İlker Başbuğ, malum iddialarda bulundu... Fakat FETÖ’nün siyasi ayağı basit şekilde önergeye imza atanlarla geçiştirilemez... Bizim de çekincelerimiz vardır önerge hakkında ancak sayın Başbuğ yanlış yerde iz sürmektedir... O günkü bir konuyu bugün yeniden kaşımanın kime ne faydası olacaktır... Kendisi görevdeyken FETÖ’cülerle mücadaleyi hakkıyla yapmış mıdır?”

MİKROFON DELİKANLILIĞINI BIRAKIN 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suriye rejiminin İdlib’deki saldırılarına ilişkin, “Bu iş öyle açıklamayla falan olmaz. Ülkemizi soktuğunuz Suriye bataklığında Mehmed’im can veriyor. Siz daha neyi bekliyorsunuz?” diye sordu. Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Akşener, İdlib’ten FETÖ’nin siyasi ayağı tartışmalarına dek başlıklarda açıklamalarda bulundu

SURİYE BATAKLIĞINDA MEHMEDİM CAN VERİYOR

“Bu iş öyle açıklamayla falan olmaz. Ülkemizi soktuğunuz Suriye bataklığında Mehmed’im can veriyor. Siz daha neyi bekliyorsunuz? Diplomasi seçeneği elbette kıyıda durmalı ama Mehmed’im toprağa düşerken ve bunu bir devletin askeri yaparken, lafı uzatmanın anlamı yok. Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gerekeni yapın.”

PATRON BAŞARISIZ OLANI DEĞİŞTİRİR

“Cumhurbaşkanı kendisini bir şirket patronu gibi görmeyi çok seviyor. Patronlar, başarısız yöneticileri ya değiştiriyor ya da görevden alıyor. Türkiye’yi yöneten Sayın Erdoğan’da, bu anlayışı maalesef göremiyoruz. Tarımı kalkındıracak yüzlerce aday varken, tarımı batıran bir adamı bakan yaptı. Ekonomiyi çok daha iyi yönetecek yüzlerce aday varken, konuyla ilgili en ufak bir fikri olmayan damadını bakan yaptı.”

DAMADIN İLE BİRLİKTE GİDERSİN

“Hazine ve Maliye Bakanı ekonomiyi iyi yönetemiyor. Türkiye borca batmış, umurlarında değil. Damat beşinci kez hedef tutturamamış, umurlarında değil. Damat bey, şans eseri özel bir şirkette finanstan sorumlu genel müdür yardımcısı olsaydı ve sunum yapsaydı, ‘Şirketimizi gelecek yıl yüzde 50 büyüteceğim’ deyip bir yıl sonunda şirketi krize soksaydı, dediği ne varsa tersi olsaydı, damat beyi o koltukta oturturlar mıydı? Sayın Erdoğan, damadını çok beğeniyorsan git kendine şirket kur, gönder damadını başına, onu batırsın. Milletin rızkıyla daha fazla oyun oynatma. Ya damadını görevden alır, ekonomiyi işi bilen birine teslim edersin ya da bu millet, seni de damadınla birlikte kapının önüne koyar, bilesin. Söylemedi deme.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN