Kırtasiye yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Öğrencilere 1300 TL kırtasiye desteği

Kırtasiye yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Öğrencilere 1300 TL kırtasiye desteği

Kırtasiye yardımı başvuru sayfası e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Yüksek enflasyon nedeniyle kırtasiye ürünlerinin artması, öğrencileri ve velileri zor durumda bıraktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hanelere 1300 TL kırtasiye desteğinde bulunacak. İşte, kırtasiye yardımı başvuru linki...

Kırtasiye yardımı başvurusu sonrasında yıl sonuna kadar 15 yaşından küçük çocuğu olan ailelere 1300 TL kırtasiye yardımında bulunulacak. Yılda bir kez ödenecek kırtasiye yardımı başvuruları ise sadece internetten alınacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veritabanından da öğrencilerin öğrenim durumu ve seviye tespiti yapılacak.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Okulların açılmasına sayılı günler kala 15 yaşın altındaki öğrenciler için kırtasiye yardımı başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yılda bir kez olmak üzere hesaplara yatırılacak.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ve velileri, kırtasiye desteği için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi web sayfasına girerek başvuruda bulunabilir.

KIRTASİYE YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Kabine Toplantısı'nın ardından kırtasiye yardımı hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelere daha güçlü destek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kaynak aktardıklarını duyurdu.

Kırtasiye yardımı başvurusunda bulunan ailelerin hane gelir düzeyi, sigortalı çalışıp çalışmadıkları gibi şartlarına bakılarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) elindeki verilerle değerlendirilerek ihtiyaç sahibi olup olmadığı tespit edilecek.

Öte yandan gazi ve şehit yakınlarının çocuklarına öncelik sağlanacak.

KIRTASİYE YARDIM PARASI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen kırtasiye yardım parası, ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız olarak 1300 TL olarak ödenecek.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödeniyor.

Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödeniyor.

Veliler bu taleplerini e-Devlet üzerinden 'Eğitim Öğretim Yardımı Talebi' bölümünü tıklayarak da gerçekleştirebilir.

KIRTASİYE YARDIMI E-DEVLET BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN