Kışlık lastikler ne zaman takılacak? Zorunlu kış lastiği cezası ne kadar? Özel araçlarda zorunlu mu?

Kışlık lastikler ne zaman takılacak? Zorunlu kış lastiği cezası ne kadar? Özel araçlarda zorunlu mu?

Zorunlu kış lastiği uygulaması için geri sayım sürüyor. 1 Aralık 2019'da başlayan Zorunlu Kış Lastiği uygulamasına uymayanlar 885 TL para cezası ödeyecek. Peki kışlık lastik uygulaması hangi araçlarda zorunlu? Uygulama ne zaman başlayacak ve ne zaman sona erecek? Ne zamana kadar kış lastiği takmak gerekiyor? İşte yanıtlar...

Milyonlarca sürücü "Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?", "Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, kışlık lastikler hangi tarihte takılıyor? İşte cevabı...

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta başladı ve 1 Nisan'a kadar zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Valilikler, kış lastiği uygulamasını, Tebliğ'de belirlenen tarih aralığındaki sürenin öncesinde veya sonrasında birer ay artırabilecek.

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR?

Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu? Cezası ne kadar? Kış lastiği fiyatları ne kadar?

Mevsim değişiklikleri ile beraber uygulamanın ne zaman başlayacağı merak edilmeye başlanmıştı. Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2020'ye kadar sürecek.

Kurala uymayan araç sahiplerine uygulanan 715 liralık ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 23,73'lük yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2019 itibarıyla 885 lira olmuştu.

Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2020 itibarıyla güncellenecek.

ÖZEL ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ ZORUNLU MU?

Şehirler arası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtların dışında kalan taşıtlara da kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesi konusu valilikler tarafından değerlendirilecek.

Otobüslerde mevsimsel olarak kış lastiğinin olup olmadığı, çekme halatı, yangın söndürme tüpü gibi avadanlıklarının bulunup bulunmadığı, ışık far donanımı kontrol edilecek, eksikliği olanların, tamamlamadan çıkışına izin verilmeyecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN