KKTC uçağının havada moturu durdu

KKTC uçağının havada moturu durdu

KKTC, Ercan Havalimanı'ndan İstanbul'a gitmek için saat 02.30'da havalanan Türk Hava Yolları uçağının ikinci motoru, kalkıştan kısa süre sonra durdu. Uçak Antalya'ya acil iniş yaptı.

Ercan Havalimanı'nda, THY'ye ait 'TK965' sefer sayılı uçak, kontrollerinin yapılmasının ardından İstanbul'a gitmek için saat 02.30'da kalkış yaptı. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçağın kaptan pilotu 'İkinci derece acil durum' çağrısı yaptı, ardından da kuleye, 'İkinci motor durdu' bilgisini verdi. Ercan Havalimanı'ndan pilota "Geri dönüş yapabilirsiniz" karşılığı geldi. KKTC semalarında 10 dakika alçak uçuş yapan uçağın ikinci motoru kapatıldı, ardından yeniden açılmaya çalışıldı. Ancak sonuç alınamadı.

İkinci motoru çalıştırılamayan uçak, Antalya'ya acil iniş yaptı. Yolcular Antalya'dan başka bir uçakla İstanbul'a gitti. Kaptan pilotun Antalya'ya yönelimesinin nedeninin ise burada teknik müdahale yapılabilmesi olduğu belirtildi. Olayla ilgili konuşan Ercan Havalimanı Hava Trafik Kontrol Şube Amiri Ahmet Kaptan, "Yolcularımız sağ salim ve sağlık sorunu yaşamadan bu olayı atlatmıştır" dedi.

LEFKOŞA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN