KKTC'de çıkan yangın korkuttu: Alevler ormanlık alana sıçradı

KKTC'de çıkan yangın korkuttu: Alevler ormanlık alana sıçradı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Girne ilçesindeki Geçitköy'de bilinmeyen nedenden dolayı çıkan yangın korkuttu. Alevler kısa süre içerisinde ormanlık alana sıçradı. Çıkan yangının ardından itfaiye ekipleri harekete geçti.

KTTC'nin Girne ilçesine bağlı Geçitköy bölgesinde öğle saatlerinde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Harekete geçen itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

Polis Basın Subaylığı'nın verdiği bilgiye göre, yangına polis ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Dairesi, Sivil Savunma, askeri personel ve bölge halkı traktörlerle müdahale ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınamadı.

4690352.jpg

TRAFİK KAPATILDI

Yangına bağlı oluşan yoğun duman nedeniyle ve iş makinelerinin yangına müdahale edebilmeleri amacıyla Girne-Güzelyurt ana yolunun Geçitköy ile Karşıyaka arası trafik akışına kapatıldı.

4689841.jpg

Geçitköy'deki yangına havadan müdahale için Türkiye'den 2, Birleşmiş Milletlerden de 1 yangın söndürme helikopterinin geleceği bildirildi.

4690292.jpg

MEVLEVİ BÖLGESİNDE YANGIN

Öte yandan, Güzelyurt'a bağlı Mevlevi bölgesindeki çöplük alanda çıkan yangın ise kontrol altına alındı.

Çevre emniyetinin sağlandığı bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN