KKTC'den Giray Bulak için yeni karar: Vatandaşlığın iptal edilmesinden vazgeçti

KKTC'den Giray Bulak için yeni karar: Vatandaşlığın iptal edilmesinden vazgeçti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hükümeti, vatandaşlıkları iptal edilen 175 kişinin yer aldığı listede yeniden değerlendirme yaptı. Değerlendirmeler sonucunda bazı iş adamları ve teknik direktör Giray Bulak'ın vatandaşlığının iptal edilmesinden vazgeçildi.

KKTC Bakanlar Kurulu, 1200 kişilik vatandaşlık listesinde yaptığı değerlendirme ile 175 kişinin vatandaşlığı iptal etti. Gelen tepkiler üzerine KKTC İçişleri Bakanlığı vatandaşlığı iptal edilenler arasında güncelleme yaptı. İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, vatandaşlıkları iptal edilenlerin isimlerinin yayımlanması için resmi gazeteye gönderildiğini açıkladı. Vatandaşlıkları iptal edilenlere mahkeme yolunun açık olduğunu belirten Baybars, ’istisnai’ olarak verilen vatandaşlıklarda incelemelerin süreceğini söyledi.

MUHALEFET ÇAĞRI YAPMIŞTI

Eski Ekonomi Bakanı ve ana muhalefet milletvekili Sunat Atun, hükümete çağrı yapmış ve vatandaşlık iptallerinin gözden geçirilmesini istemişti. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen sanayicileri arasında bulunan bazı iş adamlarının KKTC vatandaşlıklarının iptal edildiğini söyleyen Atun, "KKTCyi yurtdışında tanıtacaksak gönüllü elçilere ihtiyacımız var" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN