Kocaeli'de 4 DEAŞ şüphelisi serbest bırakıldı

Kocaeli'de 4 DEAŞ şüphelisi serbest bırakıldı

Kocaeli'de terör örgütü DEAŞ'ın sözde emirinin eşinin de aralarında bulunduğu 4 kadın şüpheli gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla salıverildi. Kadınların DEAŞ adına Suriye'de faaliyet gösterdikleri, Rakka ve Deyrizor kentlerinde savaştıkları iddia edildi.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü DEAŞ adına faaliyet gösteren 4 kadının Suriye üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıklarını tespit etmesi üzerine harekete geçti. 

Bir süre sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, aralarında 2017 yılında Suriye'nin Rakka kentinde öldürüldüğü öğrenilen örgütün sözde emirlerinden olan M.G'nin eşi H.G'nin de bulunduğu 4 kadını Hatay'da yakalayarak Kocaeli'ye getirdi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

'RAKKA VE DEYRİZOR'A SAVAŞTILAR' İDDİASI

Savcılık sorgulamalarının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kadınların 2014 yılından bu yana terör örgütü DEAŞ adına Suriye'de faaliyet gösterdikleri, Rakka ve Deyrizor kentlerinde savaştıkları öne sürüldü. 

KOCAELİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN