Kocaeli'de asırlık çınara 'gece operasyonu'

Kocaeli'de asırlık çınara 'gece operasyonu'

İzmit Yürüyüş Yolu'nda röntgeni çekilen asırlık çınarlardan biri, çürüdüğü ve mekanik direnci zayıfladığı gerekçesiyle gece saatlerinde kesildi. Vinç yardımıyla bir kamyona koyulan ağaç parçalarının belediye tarafından belirlenecek uygun bir alanda sergilenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliğinde İzmit Yürüyüş Yolu'nda röntgeni çekilen asırlık çınarlardan biri, çürüdüğü ve mekanik direnci zayıfladığı için kesildi.

İnceleme yapan ekipler, Fevziye Camisi önündeki 10 tescil numaralı çınar ağacının mekanik direncinin zayıfladığını ve çürüklerle dolu olduğu tespit etti.

ANITLAR KURULU'NDAN İZİN ALINDI

Bunun üzerine ileriki zamanlarda oluşabilecek öngörülemeyen devrilme riskiyle can ve mal güvenliğinin tehlikeye girmemesi için Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan alınan izinle çınar ağacının kesilmesine karar verildi.

Akustik tomografi cihazıyla asırlık çınar ağacının röntgenini çeken ekipler, iç kısımlardaki çürüyen ve kuruyan bölümleri belirledi.

Alınan karar gereği, çınar ağacı Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından gerekli tedbirler alındıktan sonra 3 parça halinde kesildi.

YENİ BİR ÇINAR AĞACI KESİLECEK

Vinç yardımıyla bir kamyona koyulan ağaç parçalarının belediye tarafından belirlenecek uygun bir alanda sergileneceği bildirildi.

Öte yandan, kesilen asırlık çınarın yerine, zeminde yapılacak iyileştirme çalışmasının ardından yeni bir çınar ağacının dikileceği öğrenildi.

KOCAELİ/AA

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN