Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Kocaeli'deki üst düzey "emniyet imamları"ndan olduğu iddia edilen Bayram Doğan, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Doğan ile avukatı Abdullah Serdar Önür katıldı.

Cumhuriyet savcısı, önceki celsedeki mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Sanık avukatı Önür, esas hakkındaki mütalaaya katılmadıklarını ve önceki celsede yaptıkları savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, müvekkilinin beraatını, mahkeme aksi kanaatte ise adli kontrolle tahliye edilmesini istedi.

Tutuklu sanık Doğan ise iddianamede yer alan hakkındaki tanık ifadelerinin gerçek olmadığının mahkeme huzurunda anlaşıldığını öne sürerek, ByLock kullanıldığı tespit edilen telefon hattının da kendisine ait olmadığını, sadece bir dönem kullandığını iddia etti.

"Silahlı terör örgütü üyesi" olduğuna dair hakkında her türlü şüpheden uzak somut bir delil olmadığını savunan Doğan, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Doğan'ı silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

KOCAELİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN