Komisyon, Rabia Naz'ın ölümünü haberleştiren muhabirleri de dinlesin

Komisyon, Rabia Naz'ın ölümünü haberleştiren muhabirleri de dinlesin

Şaban Vatan ile iki gazetecinin Eynesil'de gözaltına alınıp serbest bırakılması gözleri bir kez daha 'Rabia Naz dosyası'na çevirdi. Son olarak olayın yaşandığı 12 Nisan 2018'den bir gün sonra DHA ve İHA'nın, Rabia Naz'ın ölümünü 'Otomobilin çarptığı Rabia Naz öldü, sürücü kaçtı', 'Giresun'da sürücünün çarpıp kaçtığı küçük kız hayatını kaybetti' başlıkları ile servis ettiği ortaya çıktı. Sosyal medyadan 'Bu haberlerin yapıldığı gün Eynesil'de olan gazeteciler kim? Yerel muhabirler o gün ne oldu, ne duydunuz?' çağrısı yapıldı.

Giresun'un Eynesil ilçesinde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü ile ilgili soruşturma devam ederken, baba Şaban Vatan ile iki gazetecinin Eynesil'de gözaltına alınıp serbest bırakılması gözleri bir kez daha 'Rabia Naz dosyası'na çevirdi.

DOSYAYA ERİŞİM YASAĞI KALKTI

Geçen hafta Vatan'ın ölümünü araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, olayın yaşandığı Eynesil'de başta aile olmak üzere şüpheli ölümle ilgili bilgisi olan ve soruşturma sürecinde görev alan isimlerin bilgisine başvurmuştu. Komisyon ziyaretinin ardından ise 26 Nisan 2019'da Rabia Naz dosyasına getirilen 'gizlilik kararı' kaldırılmıştı.

BABA VATAN GÖZALTINA ALINDI, TANIK İFADE DEĞİŞTİRDİ

Dosya ile ilgili erişim yasağı kalkarken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan ile Meclis Araştırma Komisyonu üyelerinin Eynesil'deki temaslarını takip etmek için ilçeye giden gazeteciler Canan Coşkun ile Kazım Kızıl gözaltına alındı. Vatan ile iki gazetecinin gözaltına alınmasına tepki sosyal medyadan çığ gibi büyürken, soruşturmanın kilit isimlerinden tanık Mürsel Küçükal'ın ifade değiştirdiği ortaya çıktı. Vatan ile iki gazeteci daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

HABERİ 'RABİA NAZ'A ARAÇ ÇARPTI' BAŞLIĞI İLE SERVİS ETTİLER

Rabia Naz'ı ilk bulan ve ambulansa haber veren görgü tanığı Küçükal'ın ilk ifadelerinin tersine Rabia Naz'ın ilk bulunduğu yerden değil, apartmanın yan tarafından sürünerek geldiğini gördüğünü anlattı. Son olarak olayın yaşandığı 12 Nisan 2018'den bir gün sonra DHA ve İHA haber ajanslarının, Rabia Naz'ı ölümünü 'Otomobilin çarptığı Rabia Naz öldü, sürücü kaçtı', 'Giresun'da sürücünün çarpıp kaçtığı küçük kız hayatını kaybetti' başlıkları ile servis ettiği ortaya çıktı.

"O GÜN EYNESİL'DE OLAN GAZETECİLER KİM?"

Sosyal medyadan Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin haberleri tek tek paylaşan Gazeteci Fırat Yeşilçınar, kördüğüme dönen Rabia Naz soruşturması için de çağrı yaptı: Bu haberlerin yapıldığı gün Eynesil'de olan gazeteciler kim? Birileri bu haberleri yaptı. Hastaneye kadar gitti. DHA da İHA da araç çarptı kaçtı demiş. Ya da yerel muhabirler o gün ne oldu, ne duydunuz?

19-11/17/01.jpg

19-11/17/02.jpg

19-11/17/03.jpg

Rabia Naz'ın ölümünü servis eden bazı ajans ve internet haber siteleri şöyle:

*İHA: Giresun'da sürücünün çarpıp kaçtığı küçük kız hayatını kaybetti

*DHA: Otomobilin çarptığı Rabia Naz öldü, sürücü kaçtı

*CNN Türk: Otomobilin çarptığı Rabia Naz öldü, sürücü kaçtı

*Hürriyet: Otomobilin çarptığı Rabia Naz öldü, sürücü kaçtı

*T 24: Otomobilin çarptığı Rabia Naz öldü, sürücü kaçtı

*Habertürk: Otomobilin çarptığı Rabia Naz öldü, sürücü kaçtı

NE OLMUŞTU?

12 Nisan 2018'de Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi'ndeki evlerinin önünde yaralı halde bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soruşturma, KARAR'ın manşetleriyle Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Trafik kazası bulgularına rağmen olayın 'intihar' olarak kayda geçirilerek soruşturma açılmamasına itiraz eden baba Şaban Vatan'ın mücadelesinin ardından Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu devreye girmişti. HSYK'nın görevlendirdiği müfettişin 'kaza olabilir' raporu, olay yeri polislerine soruşturma açılması, 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verilmesiyle soruşturma yeni bir boyut kazanmıştı.

31 Mart seçimlerinde yeniden seçilemeyen eski Eynesil Belediye Başkanı'nın yeğeninin Rabia Naz'a çarptıktan sonra küçük kızı evin önüne bıraktığı iddiasını dile getiren baba Şaban Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'yi dosyayı kapatmaya çalışmakla suçlamıştı. Canikli ise baba hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve basın açıklamasıyla kendisini savunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN